Ostali sportovi

Ana Zaninović: "Nisam se nadala da ću izgubiti u prvom kolu, a nisu krivi ni trener ni suci"

Josip Piršljin • četvrtak, 09.08.2012.
Ana Zaninović: "Nisam se nadala da ću izgubiti u prvom kolu, a nisu krivi ni trener ni suci"
Foto: FaH

Nakon što je njena sestra osvojila broncu u kategoriji do 49 kilograma, Ana Zaninović nadala se barem ponoviti taj uspjeh, no hrvatska taekwondoašica ispala je već u prvom kolu od Japanke. Poslije meča izjavila je kako ne krivi suce za nekoliko diskutabilnih odluka.

U kategoriji do 57 kilograma Ana Zaninović je slovila za jednu od favoritkinja za odličje, ali upisala je poraz već na samom startu natjecanja. Bolja od nje bila je Japanka Mayu Hamada rezultatom 14:11, a suci nisu priznali tri boda koje je u posljednjim sekundama trebala osvojiti hrvatska predstavnica. Zaninović ima šanse doći do bronce kroz repesaž, ali samo ako Hamada dođe do finala.

"Nisam se nadala da ću izgubiti u prvom kolu. Nisu krivi ni trener ni suci, prihvaćam odgovornost i krivicu. Nisam se borila kao što sam se dogovorila sa svojim trenerom i jednostavno nisam bila u svom najboljem izdanju", prenosi Anine riječi Hina.

Zaninović je vodila na kraju druge runde s 9:8, no u posljednjoj dionici Japanka je došla do prednosti od 14:11. U zadnjoj sekundi borbe hrvatska je predstavnica zadala udarac u glavu što joj je trebalo donijeti tri boda i izjednačenje, ali nakon žalbe protivničkog trenera suci su poništili ta tri boda i Hamada je odnijela pobjedu.

"Ona je vrlo dobar borac. Ima duže udove i veća je od mene, no ja sam kriva za ovaj poraz, kao da sam zaspala. Sada mi preostaje da me Hamada povuče u repesaž što nije nemoguće jer se na Olimpijskim igrama događaju iznenađenja" , rekla je Ana.

Njen trener Toni Tomas bio je nezadovoljan krajnjim ishodom, no i on se složio kako danas nismo vidjeli pravu Anu: "Ne možemo se vaditi na suce, no sutkinja na tatamiju je na svoju ruku uzela Ani tri boda u posljednjoj sekundi. Procijenila je da je akcija bila iz nedopuštenog klinča. Ipak, Ana danas nije bila niti blizu svoje prave forme", zaključuje Tomas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 20:26
    @Torrrente vidiš, ovo mi nije palo na pamet, ali nisam ni znao da je britanka uzela zlato. iskreno, kad sam gledao rezultate i borbe činilo mi se da je britanka izrazit favorit za medalju. kažem, o sportu ne znam puno i ne pratim, i nositelj mi ovdje ne govori puno. volio bih da netko tko... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 13:49
       e, hvala na objašnjenju!!! zakasnio sam na borbu, vidio sam samo zadnju rundu, a mislim da biseri na HTV-u to u sažecima nisu rekli. to onda puno objašnjava....ne znam, nisam vidio reakcije nikoga tko bi bio i objektivan i nekakav autoritet oko toga jesu li anu i koliko... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Kojot_5010.08.2012. u 10:32
    dismanther naš je trener odmah na početku kod obostranog udarca u glavu uložio žalbu,ali ona nije bila prihvaćena. da je bila prihvaćena ana bi dobila 3 boda a naš bi trener imao pravo opet uložiti žalbu!
    Kojot_50
  • @len10.08.2012. u 09:52
    da Ude nije pao sa konja i 10
    @len
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 08:38
    Kad je sve prošlo mislim da se čistio teren za britanku... Naravno nikome se ništa neće desit, jer se ništa neće dokazati. Osim što ja više nikad, ali nikad neću gledati ovaj sport. Šteta za Anu, jedini podbačaj naših na ovim OI, kad malo pogledam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik