Ostali sportovi

Fantela i Marenić pobijedili u plovu za medalje, nadmašili rezultat iz Pekinga

Vedran Babić • petak, 10.08.2012.
Fantela i Marenić pobijedili u plovu za medalje, nadmašili rezultat iz Pekinga

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić završili su natjecanje u klasi 470 kao šesti nakon što su plov za medalje završili kao prvi...

Iako su u plov za medalje ušli s osme pozicije i znajući da nemaju šanse za osvajanje medalje, Šime Fantela i Igor Marenić ipak su imali određeni motiv. Nastojali su poboljšati svoj najbolji rezultat na Olimpijskim igrama, deveto mjesto iz Pekinga. U tome su i uspjeli.

Pobjedom u plovu za medalje popeli su se na šesto mjesto ukupnog poretka pa sada još više mogu žaliti za prvim i desetim plovom, koji su okončali na 28. odnosno 22. poziciji.

Zlato zasluženo ide u ruke Australaca Belchera i Pagea, a srebro Britancima Patienceu i Bithellu. Brončani su Argentinci Calabrese i de la Fuente. Takav poredak bio je i uoči plova za medalje.

Kod žena, u klasi 470 zlatne su Novozelanđanke Aleh i Powrie, srebrne Britanke Mills i Clark, a brončane Nizozemke Westerhof i Berkhout.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 16:02
    Kasno Marko na Kosovo stiže,reklo bi se...a da nije bilo one diskvalifikacije i jednog katastrofalnog plova,uvjeren sam da bismo slušali i treći put Lijepu našu,jer sve ostalo je odrađeno perfektno!!Bravo Šime,bravo Igore,svaka čast Tončiju i Bambiju također,kao i ostalim našim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 15:13
    Nevjerojatno, pa nisu ih suci diskvalificirali zbog nedopuštenih sunčanih naočala??? Valjda zato što nisu imali šanse za medalju. Inače bi uslijedila sigurna diskvalifikacija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 15:12
    Bravo momci!
    Obrisan korisnik