Ostali sportovi

Hrvatska u finalu sa svjetskim prvacima

Ana Legradi • petak, 10.08.2012.
Hrvatska u finalu sa svjetskim prvacima
Foto: EPA

Drugi polufinalni susret vaterpolskog turnira u Londonu nije bio manje zanimljiv od onog prvog odigranog u petak. Aktualni svjetski prvaci Talijani su preko Srbije pokušali uhvatiti finale Olimpijskih Igara nakon dugih 20 godina suše. Nakon 32 minute vrhunskog vaterpola saznali smo protivnika Hrvatske reprezentacije u finalu Olimpijskih igara. Svjetski prvaci iz Šangaja u borbi za najsjajniju medalju Igara u nedjelju ulaze u bazen s hrvatskom izabranom vrstom.

Dugoočekivani susret u Water polo Areni, bolje rečeno sraz, dviju trenutno najboljih vaterpolskih momčadi svijeta, svjetskih i europskih prvaka, je otvorio pogotkom u drugoj minuti Valentino Gallo. Prvu priliku s igračem više je minutu kasnije iskoristio najbolji strijelac turnira Andrija Prlainović i upisao prvo izjednačenje u utakmici. Srbima se ponovno otvorila šansa za izjednačenje s igračem više gdje se odlično snašao Vanja Udovičić na dodavanje Filipa Filipovića.

Europski prvaci iz Eindhovena nisu uspjeli otići na prvu pauzu uz minimalnu prednost, nakon što je Alex Giorgetti iskoristio nespretnost srpske obrane i izjednačio, a niz su nastavili Maurizio Felugo i ponovno Gallo.

Sušu golova je u trećoj minuti drugog dijela prekinuo Felugo, drugim pogotkom u susretu. Rezultatski zaostatak je smanjio Milan Aleksić, a potom i Slobodan Nikić s oba pogotka uz igrača više. Posljednji napad Talijana u drugom dijelu je pogotkom okrunio Gallo.

Srbi se vraćaju na početak trećeg dijela s novim idejama za pokušaj preuzimanja dominacije u susretu. Žabac Udovičić je bio precizan s igračem više za 5:6, a pressing talijanskog napada se pokazao uspješnim do kraja trećeg dijela. Vodstvo je prvo povećao s igračem više Christian Presciutti, a za 8:5 se pobrinuo hrvatski vaterpolist u redovima talijanske reprezentacije Danijel Premuš.

Dugo je trajalo preplivavanje i taktiziranje vaterpolista Dejana Udovičića da bi Filip Filipović u trećoj minuti posljednjeg dijela realizirao pogodak za 6:8. To je ujedno bio šesti pogodak s igračem više srpske reprezentacije što dovoljno govori o današnjoj dominaciji svjetskih prvaka, a nemoć se nastavila.

Dvije minute prije kraja susreta srpska klupa je pozvala igrače na predah, ali nije bilo prilika s igračem više. Prazninu na centru je kaznio Amaurys Perez, a 50 sekundi prije kraja susreta novu priliku s igračem više je iskoristio Udovičić, ipak nedovoljno za pobjedu.

Nakon četiri godine u borbi za treće mjesto će se ponovno naći iste momčadi. Crna Gora će pokušati preko Srbije u ulozi branitelja bronce iz Pekinga osvojiti svoje prvo odličje na središnjem sportskom događaju ove godine.

ITALIJA - SRBIJA 9:7 (4:2, 2:2, 2:1, 1:2)

water polo Arena, London, polufinale
Suci: Sergi Sanchez Borrel (ŠPA), Adrian Alexandru (RUM)

ITALIJA: Tempesti, Perez 1, Gitto, Figlioli, Giorgetti 1, Felugo 2, Giacoppo, Gallo 3, Preciutti 1, Fiorentini, Aicardi, Premuš 1, Pastorino. Izbornik: Alessandro Campagna .

SRBIJA: Soro, Šaponjić, Gocić, Udovičić 3, Mandić, Pijetlović Duško, Nikić 1, Aleksić 1, Rađen, Filipović 1, Prlainović 1, Mitrović, Pijetlović Gojko. Trener: Dejan Udovičić

OI 2012., završnica (M)

polufinale

Hrvatska7:5Crna Gora
Italija9:7Srbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

OI 2012., završnica (M)

polufinale

Hrvatska7:5Crna Gora
Italija9:7Srbija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 23:44
    nije da branim Srbe naprotiv ne volim ih nimalo ali ovo za suce je istina...zna se ko je glavni u LENU..makar nisam gledao utakmicu ali se nebi cudio da su u pravu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 23:22
    na mondo portalu pise u komentarima kako su najveci krivci suci i da su ih samo suci i nitko drugi pokrali, navodno da su namjestali da se u finalu nadjemo mi sa talijanima:D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 23:18
    nemojte samo kao rukometasi....sve gaziti pa se protiv francuza usrati...
    Obrisan korisnik
  • narada10810.08.2012. u 23:10
    @ romanist Svjetsku Ligu moze i Hrvatska osvojiti ... Nego Barakude sad trebaju mirno i spokojno protiv te ekipe koju smo dobili u grupi ali koji ce biti dosta napumpani kroz ovu pobjedu
    narada108
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 22:21
    čudi me ovaj rezultat s obzirom da srbi tvrde da su nepobjedivi. zar nepobjedivi gube? samo nek oni osvajaju svakojake svjetske lige, mi ćemo najjača natjecanja. također, sad će se žalit da su pukli pred pritiskom. to se ne događa prvacima poput hrvatske
    Obrisan korisnik