Ostali sportovi

Campagna: "Italiji nije dovoljno srebro. Šanse protiv Hrvatske su 50-50"

Borna Rupnik • subota, 11.08.2012.
Campagna: "Italiji nije dovoljno srebro. Šanse protiv Hrvatske su 50-50"
Foto: EPA

Hrvatska i Italija odlučivat će u nedjelju o vaterpolskom zlatu, a u talijanskom taboru ne brinu previše o porazu u skupini. Vjeruju u svoje mogućnosti...

Izabranici Ratka Rudića ušli su u finale Olimpijskih igara u Londonu pobjedom nad Crnom Gorom, dok su Talijani, pod vodstvom izbornika Campagne, svladali Srbiju.

U grupnoj fazi Hrvatska je pobijedila Italiju 11:6, no Campagna poručuje: "Italiji nije dovoljno osvojiti srebro. Protiv Srbije i Mađarske pokazali smo kako se treba nositi s tako jakim momčadima, ne samo snagom, već i inteligencijom, strategijom i kreativnošću".

"Šanse su protiv Hrvatske 50-50. Moramo dobro obuzdati hrvatske kvalitete", dodao je talijanski izbornik za talijanske medije.

Campagna je dobar poznanik s hrvatskim izbornikom Rudićem, ali ističe: "Ratko je zaslužio ući u finale, sjajan je trener, sjajna osoba i sjajan prijatelj. No, u finalu smo protivnici, i jedni i drugi došli smo po zlato".

Talijanski reprezentativac Maurizio Felugo naglasio je kako on i njegovi suigrači žele uzvratiti Hrvatskoj za poraz u skupini: "Dobro smo zapamtili hrvatsko slavlje poslije te utakmice. U finalu im neće biti nimalo ugodno".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lomax12.08.2012. u 13:50
    Oni su digići, naučite više
    Lomax
  • Obrisan korisnik12.08.2012. u 06:59
    Gledao sam Talijane 2. pol. protiv Srba, strašni su. Srbi nisu imali šanse. Žabari su ih preplivali, igrali su mudrije, fanatično, ma tipično talijanski na velikim natjecanjima. Zato ne razumijem ovo podcjenjivanje Talijana. Možda nisu individualno toliko jaki, ali nadoknađuju to u drugim aspektima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 22:48
    steta da bronza ima veci sjaj od srebra u timskim natjecajima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 20:55
    Mi smo favoriti u finalu,sve drugo je demagogija,jednostavno mi to moramo uzeti zlato,srebro jest uspjeh ali opet ostala bi teška trauma i frustracija od koje se naši igrači ne bi dugo,dugo oporavili!!
    Obrisan korisnik