Zimski sportovi

Pulska Arena domaćin još jedne hokejske utakmice

Sportnet • petak, 31.08.2012.
Pulska Arena domaćin još jedne hokejske utakmice

U pulskoj Areni uz najavljene momčadi zagrebačkog Medveščaka, ljubljanske Olimpije i bečkih Capitalsa zaigrat će i veterani Hrvatske i Rusije na memorijalnoj utakmici Ferdo Spajić.

Memorijalni turnir "Ferdo Spajić", koji se organizira u spomen na preminulog dugogodišnjeg predsjednika KHL Medveščak Zagreb, do sada je održan dva puta kao uvod u početak EBEL sezona zagrebačkih Medvjeda. Kako bi se nastavila tradicija ovogodišnje izdanje Memorijala Ferdo Spajić odigrat će se u sklopu hokejskog spektakla Arena Ice Fevera Pula MMXII. Naime, hokejski veterani Hrvatske i Rusije odigrat će u subotu, 15. rujna u pulskoj Areni Memorijalnu utakmicu Ferdo Spajić.

Iako se Dom sportova do sada pokazao kao odličan domaćin Memorijalnog turnira Ferdo Spajić, zbog 'last minute' otkaza momčadi koja je trebala biti protivnik zagrebačkim Medvjedima 1. rujna u Zagrebu, odlučeno je da se utakmica u spomen na nekadašnjeg predsjednika zagrebačkog Medveščaka Ferdu Spajića odigra u pulskom amfiteatru 15. rujna. Zanimljivost ove utakmice jest u činjenici da u odnosu na protekle dvije sezone memorijalnu utakmicu neće odigrati prva momčad zagrebačkih Medvjeda, već veterani zagrebačkog KHL Medveščak, igrači koji su obilježili noviju povijest Medveščaka.

U dresovima Medveščaka na led pulske Arene isklizati će: Markoantonio Belinić, Mato Mlađenović, Veljko Žibret, Luka Žagar, Miroslav Brumerčik, Saša Belić, Damir Gojanović, Donald MacLean, Zoran Kožić, Ivo Ratej ml., Alan Ilijaš, Uroš Peruzzi, Jure Vnuk, Ivan Spajić, Samo Kumar, Alen Franja, Boštjan Kos, Igor Grošić, Zoran Almer, Antonio Zujić, Roman Raicher, Anže Ulčar, Dragutin Ljubić i Juraj Sinanović.

Na 'protivničkoj' strani ove prijateljske memorijalne utakmice zaigrat će veteranska ruska momčad Gazpromexport za koju će u Puli zaigrati najveće zvijezde ruskog i svjetskog hokeja, koje su osvajali odličja na najvećim i najznačajnijim međunarodnim hokejskim natjecanjima.

Najveće zvijezde momčadi i imena koja su obilježila povijest svjetskog hokeja su Vladimir Malahov i Valerij Kamenskij koji spadaju u prestižnu skupinu od samo 25 igrača u povijesti koji su osvojili Stanley Cup te olimpijsko i svjetsko zlato. Niti ostatak ruske momčadi nije ništa manje atraktivan, pa će tako uz Malahova i Kamenskog u Puli zaigrati: Vladimir Miškin, Andrej Malkov, Maksim Mihajlovskij, Vladimir Lutčenko, Rustem Kamaletdinov, Pavel Zimakov, Evgenij Štepa, Aleksander Lisenko, Jurij Jaščin, Aleksander Terehov, Fedor Kanarejkin, Sergej Voronov, Dmitri Frolov, Vladimir Toržkov, Aleksander Medvedev, Viktor Gordijuk, Lav Berdičevskij, Stanislav Romanov, Igor Boriskov, Evgenij Čizmin, Dmitrij Tepljakov, Andrej Kovaljenko, Aleksej Pogonin i Igor Varickij.

Bez obzira na godine koje su iza njih i činjenicu da se hokejom danas bave samo rekreativno, Memorijalna utakmica "Ferdo Spajić" sigurno će obilovati atraktivnim potezima i dobrim hokejom, a nema sumnje da će gledatelji imati priliku vidjeti sve draži koje donosi hokej i kako su nekada igrali neki od najboljih sportaša ovog sporta.

"Na žalost, zbog otkazivanja protivničke momčadi u zadnji tren bili smo prisiljeni otkazati tradicionalno izdanje Memorijalnog turnira Ferdo Spajić u Zagrebu. Također nismo željeli s manje atraktivnim protivnikom kompromitirati značenje ovog Memorijala, već smo željeli da taj događaj bude nešto posebno i da protivnik bude dovoljno atraktivan kako bi gledatelji uživali u vrhunskom hokeju. Kada nam se ukazala prilika da organiziramo utakmicu veteranskih momčadi koje su obilježile jedno značajno razdoblje svjetskog hokeja, nismo previše dvojili i drago nam je što u sklopu spektakla Arena Ice Fevera dobivamo još jedan dodatni spektakl. Uvjeren sam da će ovogodišnji Memorijal "Ferdo Spajić" mnogima ostati u dugom sjećanju", rekao je voditelj odnosa s javnošću i medijima KHL Medveščak Zagreb Ranko Vučinić.

Ulaznice za Memorijalnu utakmicu Ferdo Spajić u subotu 15. rujna u pulskoj Areni bit će besplatne, a moći će ih preuzeti gledatelji koji imaju važeću dnevnu ulaznicu za utakmice 14. ili 16. rujna 2012. u pulskoj Areni. Također, svi sezonski pretplatnici, bez obzira imaju li dnevne ulaznice za jednu od utakmica u Puli ili ne, ostvaruju pravo na besplatne ulaznice za veteransku utakmicu 15. rujna u pulskoj Areni uz predočenje svoje sezonske iskaznice.

Preuzimanje besplatnih ulaznica bit će organizirano 14. i 15. rujna 2012. od 10:00 do 18:00 sati u Puli u sklopu Fan Zone ”CIRCUS MAXIMUS” (parkiralište Karolina) nadomak Arene. Broj ulaznica je ograničen te će se dijeliti do popunjena kapaciteta Arene.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2012. u 20:21
    Već je počelo sa zaleđivanjem klizališta
    Obrisan korisnik