Košarka

Perasović niže pobjede, Barać bolji od Planinića i Lončara

Branimir Korać • srijeda, 05.09.2012.
Perasović niže pobjede, Barać bolji od Planinića i Lončara
Foto: Bernard Jurišić

Nekoliko vrlo zanimljivih pripremnih dvoboja igrano je u utorak. U jakom susretu Efesa i Himkija pobjedu su odnijeli Turci predvođeni Sašom Vujačićem i Stankom Baraćom. Perasovićeva Valencia je nadigrala Murciju, a u hrvatskom trenerskom dvoboju Žan Tabak je s Trefl Sopotom bio bolji od Čizmićevog Koszalina...

Njemački predstavnik u Euroligi Brose Baskets upisao je pripremni poraz pred svojim navijačima od Walter Tigersa iz Tübingena 66:63. Brose je nastupio bez Antona Gavela, Carstena Tadde i Maika Zirbesa i upisao je poraz u neizvjesnom susretu koji je riješen u posljednjim trenucima.

Niti jedna momčad nije uspjela stvoriti značajniju prednost, u drugom dijelu Bamberg je uspio u jednom trenutku doći do plus pet, ali vrlo brzo je Tübingen odgovorio preko odličnog Vaughna Dugginsa i vratio se u rezultatsku neizvjesnost. Igralo se tako do same završnice kada s linije slobodnih bacanja Josh Young i Reggie Redding podižu na 66:63, na drugoj strani pokušava dalekometnim šutom poravnati Sergerio Gibson no nije bio precizan i Tübingen odnosi pobjedu.

Kod pobjednika je najefikasniji bio Duggins s 22 poena čemu je dodao i sedam skokova, a slijedio ga je s deset poena Kenny Frease. Kod Bamberga je Boštjan Nachbar ubacio 14 poena.

Anadolu Efes je u Kranjskoj Gori upisao i drugu pripremnu pobjedu. Nakon Union Olimpije, dan kasnije je svladao i momčad Himkija 77:71. Ovaj put bez Kerema Tuncerija i Jordana Farmara, ali i bez njih su Turci prikazali dobru igru i svladali protivnika koji je nešto duže u pripremnoj fazi.

Tabak jači od Čizmića

Dvojica hrvatskih trenera u Poljskoj, Žan Tabak i Teo Čizmić, odmjerili su snage u pripremnom dvoboju. Tabakov Trefl Sopot je bez problema nadigrao Čizmićev Koszalin i slavio je s visokih 89:69. Već na poluvremenu je Trefl imao velikih 15 poena razlike i bez problema je priveo meč kraju.

Najefikasniji kod Trefla su bili Marcin Stefanski s 18 poena, Filip Dylewicz sa 16, Michal Michalak s 15 poena te Frank Turner s 11 poena. Kod poraženih Pawel Leonczyk je ubacio 14 poena, Artur Mielczarek 13 te Jeff Robinson i Darrell Harris po 11 poena.

Kod Turaka je najefikasniji bio sa 16 poena Saša Vujačić, a slijedio ga je Stanko Barać s 14 poena. 13 je dodao Esteban Batista, a 11 Cedi Osman. U sastavu Himkija Zoran Planinić je ubacio 11 poena, Rivers deset, a Lončar osam.

"Utakmica je bila dugo zanimljiva, momčadi su igrale koš za koš. U trećoj četvrtini se Efes malo odvojio, no uspjeli smo ga uhvatiti, ali na kraju su ipak bili bolji. Nama je nedostajalo energije što je i normalno u ovoj fazi priprema. Moramo na nekim stvarima još puno raditi, posebno na skoku koji je odlučio utakmicu protiv Efesa", govorio je nakon susreta s Turcima trener Himkija Rimas Kurtinaitis.

Perasovićeva Valencia nastavila je niz pobjeda na pripremama svladavši Murciju 99:82. Valencia dobrim igrama u ovoj pripremnoj fazi najavljuje kako će spremna dočekati prvenstvo i neće nikom biti lagan zalogaj.

Utakmicu je bolje otvorila Murcia koja je povela 10:2, vrlo brzo je Perasović zatražio minutu odmora i nije trebalo dugo da Valencia preuzme igru u svoje ruke i odvoji se na 30:23. U tom stilu se nastavilo i u daljnjem tijeku susreta, prednost Valencije je rasla i na kraju se zaustavila na visokih plus 17.

Rafa Martinez je predvodio pobjednika s 20 poena, po 18 su dodali Justin Doellman i Vitor Faverani dok je 15 ubacio Thomas Kelati. Kod Murcije Jose Angel Antelo je ubacio 21 poen, Kim Tillie 17, a Joe Ragland deset poena.

Pripremni dvoboj odradili su i Crvena zvezda i Pinar Karsiyaka, a susret je završen bez pobjednika 78:78. Zvezda je imala u završnici priliku doći do pobjede, međutim Rakočević je ubacio samo jedno slobodno bacanje što je bilo dovoljno tek za poravnanje.

Turci su odradili dobru utakmicu, vodili i 14 poena razlike, ali u drugom poluvremenu su pali te se Crvena zvezda vratila i na kraju stigla do remija, ali i prilike za pobjedu,.

Kod Crvene zvezde najistaknutiji su bili Rakočević s 20 poena, Čović i Savović s po 12 te Katić s 11 poena. U redovima Karsiyake prvo ime je bio Bobby Dixon s 18 poena.

U dvoboju učitelja i učenika bolji je bio učenik. Vlada Jovanović je s Doneckom stigao do pobjede protiv Vujoševićevog Partizana 72:68. U dobrom susretu obojica trenera imali su što vidjeti bez obzira na izostanak nekolicine igrača. U konačnici, Doneck je slavio zahvaljujući boljoj igri u drugom dijelu nakon što je Partizanu pripalo prvih 20 minuta.

Kod Donecka su se istaknuli Andrej Mališ s 15 poena te Kalojan Ivanov s 14. Kod Partizana Leo Westermann je ubacio 17 poena, a Đorđe Gagić 13.

Pripremne utakmice:
Brose Baskets Bamberg - Walter Tigers Tübingen 63:66
Anadolu Efes - Himki 77:71
Murcia - Valencia 82:99
Crvena zvezda - Pinar Karsiyaka 78:78
Partizan mt:s - Doneck 68:72
Trefl Sopot - AZS Koszalin 89:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 13:04
    makar je riječ o pripremnoj utakmici, ali zašto utakmica da ostane neriješena.. mogli su zvezda i pinar odigrati još dodatnih 5 minuta bez zaustavljanja vremena... zanimljiva odluka...
    Obrisan korisnik