Rukomet

Syprzak: "HSV nije u najboljoj formi"

Ivana Strahija • petak, 07.09.2012.
Syprzak: "HSV nije u najboljoj formi"

U subotu počinju kvalifikacijski turniri Lige prvaka. Mjesto u Wild Card turniru dobio je i poljski viceprvak, momčad Orlen Wisla Plock, te se nada prolasku u glavni turnir.

Poljski reprezentativac i pivot Orlen Wisle Plock Kamil Syprzak uvjeren je u vrijednost svoje momčadi, na čijem golu stoji hrvatski reprezentativac Marin Šego.

Wisla će u prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira međutim imati izuzetno teškog protivnika, hamburški HSV hrvatskih reprezentativaca Domagoja Duvnjaka, Blaženka Lackovića i Igora Vorija, no Syprzak misli da Wisla može protiv Hamburžana.

"Gledao sam utakmicu HSV-a protiv Magdeburga u utorak, a sami su Hamburžani rekli da mi imamo mogućnosti. Nije to onaj HSV otprije dvije sezone, trenutno nije u najboljoj formi. No, to je ipak momčad svjetskih zvijezda i svaki od tih igrača može napraviti prevagu. Najbolji mi se čine Lindberg i Lacković, dok je Lijewski imao loš dan, ali ga se nikako ne može ignorirati", izjavio je 21-gpdišnjak za službenu internetsku stranicu Wisle.

Svoju su su prvu utakmicu u poljskom prvenstvu, protiv Kwidzyna, igrači Wisle odradili na visokoj razini i pobijedili s 38:22: "Ne znam je li to ključ pobjede protiv HSV-a, ali smo odigrali jaku obranu, pomogli su nam vratari, imali smo i brze kontranapade."

U prošloj sezoni Lige prvaka Wisla i HSV bili su u istoj grupi, a obje je utakmice dobio HSV (30:26 i 34:25). Po Syprzaku, to se ne mora ponoviti ove sezone: "Ja osobno idem u Francusku pobijediti, mislim da i ostali moji kolege misle tako."

Syprzakova zadaća će u subotu biti "čuvanje" Duvnjaka, pošto mu trener daje sve više šansi da i u obrani pokaže svoje umijeće: "Nadam se da ću opravdati trenerovo povjerenje, a posebno mi je drago što smo u pripremnom razdoblju imali prilike igrati protiv izuzetno jakih protivnika, vodećih momčadi Europe, od kojih sam dosta naučio. Igrao sam i napad i obranu, znam da je bilo grešaka, no sada imam mnogo više samopouzdanja. Trener me vidi u paru s Ilyesom, kao zanimljiv duo centralnih obrambenih igrača, a ja mislim da će to funkcionirati vrlo dobro", samopouzdan je mladi pivot.

foto: www.nafciarze.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!