Ostali sportovi

Španja: "Medalje iz Londona dobar su put rješavanja problema"

Iz hotela Antunović:Borna Rupnik • utorak, 11.09.2012.
Španja: "Medalje iz Londona dobar su put rješavanja problema"
Foto: FaH

Hrvatska paraolimpijska delegacija vratila se iz Londona s čak pet medalja, dvije srebrne i tri brončane, a osvajači su se zajednički obratili javnosti...

Olimpijske igre u Londonu bile su vrlo uspješne za Hrvatsku, a puni zadovoljstva u svoju su se domovinu iz britanske prijestolnice vratili i hrvatski paraolimpijci, koji su pet puta stajali na pobjedničkom postolju i gledali dizanje hrvatske zastave.

Darko Kralj osvojio je srebro u bacanju kugle, kao i Zoran Talić u skoku u dalj, a bronce su uzeli plivač Mihovil Španja na 100 metara leđno, Mikela Ristoski u skoku u dalj te Branimir Budetić u bacanju koplja.

Željko Jovanović: "Kada sam Darku Kralju uručivao medalju pred 80.000 ljudi, osjećao sam se kao da sam je ja osvojio, to mogu reći bez demagogije. Za paraolimpijsku obitelj samo je nebo granica, a Petar Skansi je odmah po povratku iz Londona rekao da ona mora dobiti više novca. Neće biti mnogo više, ali bit će više, a nadam se da ćemo iz Brazila vratiti s više medalja. Vaš rad je pouka svima u Hrvatskoj."

Jadranka Kosor: "Čestitam vam u ime svih saborskih zastupnika. Vaše medalje sjaje punim sjajem, a svima su nama putokaz kako se svladavaju prepreke. Vaš ponos treba pretočiti u Vladine odluke kako bi se pružila potpora paraolimpijskom pokretu".

Milan Bandić: "Djela govore više od riječi. Vi ste to dokazali".

Najveći je to broj medalja za Hrvatsku na jednim paraolimpijskim igrama.

"Svi smo mi otišli u London osvajati odličja, ali svi su od 4.200 sportaša došli s istim ciljem. Nikada nije bilo više kvalitete, čak je i najpoznatiji paraolimpijac svijeta Oscar Pistorius ostao bez medalje", rekao je Mihovil Španja, koji se u Velikoj Britaniji, nakon četiri paraolimpijska ciklusa, oprostio od natjecanja.

"Nastavit ću pokušavati približiti probleme paraolimpijaca. Ove su medalje iz Londona dobar put rješavanja problema i nadam se da ćemo dobiti pažnju kakvu zaslužujemo", dodao je Španja, istaknuvši da je njihove nastupe pratilo oko tri milijarde ljudi na televizijskim ekranima, a predočio je i britanske tiskovine, koje su slike s otvaranja i zatvaranja donosile na svojim naslovnicama.

U mirovinu se povukao i Darko Kralj, koji je mjesta pred mikrofonom radije "prepustio mlađim snagama", dok su oni uputili brojne zahvale svima koji su ih podržavali u njihovim karijerama.

"Nije bilo lako doći do medalje, ali nadam se da će medalja biti još. Sada me čeka mala pauza, a onda novi treninzi", ispričala je Ristoski.

Zoran Talić nije se libio priznati kako je u Londonu imao najveće ambicije: "Došao sam se potući za zlato, očekivao sam ga i bio sam spreman za njega, ali nisam razočaran. Sretan sam i zbog srebra".

Branimir Budetić marljivo se za Igre pripremao čak i u Češkoj: "Jedini mi je problem što medalju nisam osvojio svojim osobnim rekordom, ali drago mi je da je sve ispalo u skladu s planovima i željama".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2012. u 16:16
    Problemi uopće ne bi ni trebali biti..Sportaši i nihovi rezultati jednako bi se trebali vrednovati a ne jedne smatrati manje vrijednima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2012. u 13:33
    Svaka Vam cast....svima :) :) Tu se vidi prava sportska zelja i volja za natjecanjem.....a ne tamo gdje se vrte milijuni.....tamo je magija sporta odavno nestala :( Jos jednom iskrene cestitke svima.....od najmanjeg do najveceg :)
    Obrisan korisnik