Zimski sportovi

EBYSL: Petar Trstenjak i Igor Lazić "uništili" L.A. Starse za prve gostujuće bodove mladih Medvjeda

Ivan Dominik • ponedjeljak, 24.09.2012.
EBYSL: Petar Trstenjak i Igor Lazić "uništili" L.A. Starse za prve gostujuće bodove mladih Medvjeda
Foto: Davor Sajko

Proteklog vikenda odigrano je deveto kolo EBYSL lige, juniorskog EBEL-a, u kojem je participirao i zagrebački Medveščak. Mlada momčad Medvjeda odigrala je prvu gostujuću utakmicu u sezoni, a u njoj je uvjerljivo slavila protiv L.A. Starsa iz St. Pöltena, koju su deklasirali ponajbolji igrači ove ekipe Medveščaka, Igor Lazić i Petar Trstenjak...

Nakon pet domaćih utakmica i od toga tri pobjede, kojima je Medveščak U-20 ušao u premijernu sezonu EBYSL-a, uslijedilo je i prvo gostovanje mladih Medvjeda. Dogodilo se ono prošlog vikenda u St. Pöltenu kod momčadi L.A. Starsa, a nakon 60 minuta borbe zagrebački je sastav stigao do uvjerljive pobjede te je Austrijance ostavio bez šansi.

Trener Medveščaka U-20, Danijel Kolombo, za službene stranice Medveščaka nakon pobjede u St. Pöltenu: "Teška utakmica! 'Ubila' nas je prva trećina, ali poslije smo ušli u ritam. Najvažnija stvar u ovoj utakmici jest ta da smo odlično odigrali penalty killing s obzirom da smo imali dosta isključenja, a power-play nam je bio sjajan kao i do sada. L.A. Stars je jako dobra momčad koja je ujedno i jako mlada za razliku od naše. Oni nemaju niti jednog igrača starijeg od 20 godina."

No ipak, počela je utakmica mnogo bolje za domaći sastav koji se držao vrlo dobro u prvoj trećini te je čak uspio i povesti. Sredinom prvog perioda su Petar Trstenjak i Filip Oreščanin u vrlo kratkom razmaku dobili isključenja, a Starsi su iskoristili dva igrača više te su preko Krammera postigli svoj prvi, ali kako se kasnije pokazalo i jedini, pogodak na utakmici.

Povevši 1:0 u prvoj trećini, domaći su se ispucali, a na scenu je stupila mladost Medveščaka. Početkom druge trećine mladi Medvjedi dolaze do izjednačenja kada solo akcijom mrežu domaćih pogađa najbolji strijelac i ponajbolji igrač ove Medveščakove ekipe, Igor Lazić. Do kraja druge trećine Medvjedi su zabili još dva gola i to sredinom iste, a strijelci su bili Petar Trstenjak s igračem više na dodavanje Ive Kaleba, te Ivan Brenčun na asistenciju Oreščanina u situaciji s igračem manje Medveščaka, jer je isključen bio Ivan Šimunović.

Isti je scenarij kao u drugoj trećini viđen i u posljednjoj, trećoj. Medvjedi su zabili još tri zgoditka, a prvi je za 4:1 Zagrepčana pogodio Lazić i to na asistenciju Petra Trstenjaka. Potom se Trstenjak i sam ponovo upisao u strijelce, i to ponovo u power-playu, a u zadnjoj minuti utakmice je Pero upotpunio svoj hat-trick golom za konačnih 6:1 Dvadesetke Medveščaka i to na dodavanje Lazića.

U Klenk domu u austrijskom St. Pöltenu Medveščak je upisao prve dva gostujuće boda i to u svojoj prvoj gostujućoj utakmici. Pucački je nadjačao domaćine (32:24), a prve violine ove pobjede Medveščaka bili su Petar Trstenjak s tri gola i asistencijom te Igor Lazić s dva pogotka i jednim uspješnim upošljavanjem suigrača za postizanje pogotka.

Sljedeće, deseto, kolo EBYSL-a na rasporedu je već u srijedu 26. rujna na zagrebačkom Velesajmu, a Medveščak U-20 u tom kolu igra protiv juniora KAC Klagenfurta; utakmica počinje u 18 sati.

EBYSL, 9. kolo, 22. rujna 2012.:
L.A. Stars - KHL Medveščak U-20 1:6 (1:0, 0:3, 0:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.09.2012. u 16:05
    Dečki rasturaju, bojali smo se da ne budemo zadnji, a sad razmišljamo s koje ćemo pozicije u doigravanje. Biti će zanimljivo vidjeti kako ćemo se nositi s još neporaženim KAC-om u srijedu u Zagrebu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2012. u 15:10
    Jake utakmice puno znače našim mladićima.Olično se nose s vršnjacima a veseli što su to naši igraći
    Obrisan korisnik