Zimski sportovi

Buck: "Ako želimo pobijediti moramo jednostavno igrati kao momčad"

Iz Doma sportova:Ana Legradi • nedjelja, 30.09.2012.
Buck: "Ako želimo pobijediti moramo jednostavno igrati kao momčad"
Foto: Davor Sajko

Zagrebački Medvjedi večeras su se vratili u Dom sportova upisavši pobjedu uz 3:1 nad aktualnim prvacima, momčadi Linza. Na domaćem ledu se najbolje snašao 24-godišnji Kanađanin, prošlosezonski drugi strijelac norveškog prvoligaša Sparta Sarpsborg uz osvojena 42 boda u 45 utakmica, Brandon Buck.

"Moja velika prednost su moje vještine. Igrajući sa Zanoškim i Leavittom sam se odlično snašao, poznajem njihov stil igre. Leavitt je jednostavno igrač kojem je lako dodati pak", prokomentirao je strijelac dva pogotka u današnjem srazu Medveščaka i aktualnih prvaka iz Linza, 24-godišnji Brandon Buck.

"Ako želimo pobijediti moramo jednostavno igrati kao momčad. Atmosfera je bila jako dobra i svakoj gostujućoj momčadi je jako teško igrati u ovakvom okružju. Zaista je jako lijepo iskustvo igrati pred ovakvom publikom," Buck se osvrnuo i na atmosferu u domu Medveščaka.

Pred Medveščakom su dvije gostujuće utakmice, prvo Graz, a potom Vienna. "Dobra momčad mora održavati tempo pobjeda. Vienna ima odličnu momčad, upisali smo protiv njih pobjedu u Puli i mislim da to možemo ponoviti. Imamo jako dobre golmane, moramo im nastaviti pomagati i pobjede neće dolaziti u pitanje."

Kostović: "Jedva čekam da malo stisnem Daya"

Splićanin u redovima zagrebačkih hokejaša Dario Kostović pohvalio je golmanski dvojac na vratnicama svojeg kluba. "Imamo najbolje golmane u ligi, svaki puta je drugi na golu. Kad se jednom nešto dogodi uvijek može uskočiti drugi, što je velika prednost." Naime, slovenski golman Robert Kristan i Michael Ouzas nakon osam kola imaju jednak broj utakmica na ledu, njih četiri. Statistički su najbolji golmanski dvojac EBEL-a.

Debitirao Trstenjak

Pred zagrebačkom publikom večeras je u dresu Medveščaka debitirao jedan od ponajboljih hrvatskih hokejaša koji su trenirali hokej izvan Hrvatske. Petar Trstenjak, 20-godišnji napadač slovačkog Slovana, nije uspio uloviti vlak za seniorski pogon Bratislave koji nastupa u KHL-u te se vratio u Zagreb i zaigrao za U20 momčad Medveščaka gdje je u četiri susreta upisao 12 bodova. Dobrom igrom otvorio si je vrata EBEL-a.

"Ne igramo loše u gostima, kad imaš osam utakmica u Areni mora se odigrati više utakmica u gostima. Momčad se dobro uigrala, svatko zna što treba raditi, imamo dobar ritam i nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati", prognoza je Splićanina.

Napadač medvjeda je prokomentirao i novi sastav zagrebačkih hokejaša. "Nova momčad ima manje talentiranih igrača, prošle godine smo imali više pojedinaca koji su bili tehnički potkovani. Kad igraš kao jedan, kao momčad gdje svatko zna što treba raditi na ledu, lakše je pobjeđivati. Žao mi je što više utakmica ne igramo u Domu sportova. Nedostaje nam naša kabina. Vidi se koliko su moji novi suigrači bili nervozni jer nisu navikli na ovakvo navijanje"

"U Grazu igraju naša dva bivša igrača i jedva čekam da malo stisnem Daya", našalio se Kostović te nastavio: "Greg Day je odličan igrač i osoba s kojom sam bio dobar prijatelj. Bit će to dobra utakmica."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!