Zimski sportovi

Blagus: "Dugo sam bježao od odluke, ali odabrao sam sigurniju budućnost"

Borna Rupnik • srijeda, 03.10.2012.
Blagus: "Dugo sam bježao od odluke, ali odabrao sam sigurniju budućnost"
Foto: Davor Sajko

Mladi hrvatski hokejaš Mislav Blagus odlučio se posvetiti fakultetskim obvezama, a sportom će se baviti kroz igranje u mladoj momčadi u EBYSL-u...

"Nije bilo lako donijeti odluku", izjavio je Mislav Blagus nakon što se posvetio studiranju na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, koji je upisao u srpnju ove godine.

Pokušao se nametnuti u prvoj momčadi Medveščaka, ali je potom izabrao obrazovanje kao prioritet: "Nije krenulo kako sam se nadao. Ove je sezone više igrača u momčadi i teško se istaknuti. Nisam se naigrao, a imat ću predavanja gotovo cijeli dan i neću moći dolaziti na treninge seniorske momčadi. U profesionalnom sportu nema smisla trenirati u 'rupama' u rasporedu, zato sam dugo vagao i bježao od odluke, ali vjerujem da sam odabrao sigurniju budućnost".

"Razmišljao sam o tome već godinu dana i vrijeme je za promjenu. U hokeju se kao momčadskom sportu teško napreduje", dodao je Blagus za službene klupske stranice.

Na led će Blagus nastaviti izlaziti u juniorskoj momčadi, u kojoj će s ostalim perspektivnim zagrebačkim hokejašima nastupati u EBYSL-u, te u reprezentaciji. "I to će ovisiti o tome koliko ću imati vremena. Na duža gostovanja vjerojatno neću moći. Vraćam se knjizi, vjerujemo da će mi to biti šok, ali naviknut ću se. Novi je izazov", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2012. u 11:41
    Sjajan hokejaš ali očito i vrlo stabilna osoba.Zbog fakulteta neće sigurno manje voljeti hokej-Sretno mu bilo i na fakultetu, pomalo u amaterskom hokeju a još više kao razboritoj osobi i budućem njegovom profesionalnom zanimanju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2012. u 11:14
    ..dobro pitanje je u svemu tome koliko ima kruha od zavrsenog fakulteta... nazalost...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2012. u 10:56
    pametno...nema kruha od hokeja u Hrvatskoj za nase igrace
    Obrisan korisnik