Zimski sportovi

Raymond: "Jeffrey je hokejaš koji sa sobom donosi mnogo kvalitete i mladosti"

Iz Zig Zag Fan Shopa:Ivan Dominik • srijeda, 10.10.2012.
Raymond: "Jeffrey je hokejaš koji sa sobom donosi mnogo kvalitete i mladosti"

Veliko i zvučno pojačanje stiglo je iz najjače hokejske lige svijeta, NHL-a, u zagrebački Medveščak tijekom srijede popodne. Iako se pričalo o beku Zbyneku Michaleku, u Brlog je stigao kanadski centar Pittsburgh Penguinsa, ponajbolje franšize u NHL-u, Dustin Jeffrey, o kojemu su mnogi dali svoj sud uključujući i najrelevantnije osobe Medveščaka, dok je 24-godišnji Jeffrey postao prvi aktivni NHL igrač, koji je ikad obukao dres Medvjeda...

Vjerojatno najzadovoljniji dolaskom nove velike igračke zvijezde u Brlog, Dustina Jeffreyja, bio je trener momčadi Medveščaka, Marty Raymond. Iako vidno zadovoljan, Raymond nije bio previše ushićen zbog nove akvizicije Medvjeda, koju je komentirao riječima: "Mi smo vrlo sretni što imamo Dustina Jeffreyja u našoj momčadi. On je igrač kakvog smo već dugo trebali i kakvog trebamo, a to je hokejaš koji sa sobom donosi mnogo kvalitete te mladosti i svježine."

Medveščak je ove sezone vrlo deficitaran i "tanak" na poziciji centra, a to se nekoliko puta pokazalo ključnim u nekim porazima te se manifestiralo na negativan način po zagrebačku momčad. Shodno tomu je i vrlo velika te iznimno pozitivna stvar dolazak hokejaša koji osim baš te ključne pozicije može igrati i na lijevom krilu, a vrlo je jak i dobar i u napadu i u obrani. "Vrlo je dobar defenzivno, a i u ofenzivi može biti od velike koristi. U svakom slučaju donijet će jedan dodatni poticaj ekipi te će podići razinu njene igre. I zbog svega toga smo s njegovim dolaskom vrlo sretni i zadovoljni", zaključio je strateg Medveščaka.

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović o mogućim novim pojačanjima iz NHL-a: "Ukoliko se pojavi sponzor koji želi podržati dolazak još nekog igrača, te ukoliko njegov dolazak bude opravdan i u skladu s potrebama momčadi te kvalitetno argumentiran, sigurno neću automatski reći 'ne'!"

Glavni menadžer kluba, Markoantonio Belinić, na upit je PR-ovca Ranka Vučinića o razvijanju dogovora oko Jeffreyja pojasnio čitavu situaciju te realizaciju ovog transfera: "Sve je krenulo vrlo turbulentno. U subotu smo počeli dobivati mnoge pozive u vezi dovođenja NHL igrača, a Letang je nedugo zatim predložio Jeffreyja jer je trenirao s njim i jer ga dobro poznaje", počeo je GM Medvjeda te dodao: "Stupili smo u kontakt s Dustinom Jeffreyjem i od tada smo užurbano radili na njegovu dovođenju."

Belinić je pojasnio i ključne događaje prije samog potpisivanja ugovora Kanađanina i dolaska u Zagreb: U posljednjih sam 48 sati spavao valjda tri sata dnevno, ako i toliko. Morali smo kontaktirati i Dustinovu agenciju te menadžera, potom i same Penguinse, ali kada smo došli do toga, brzo smo se sve dogovorili. Premda je tu bilo mnogo turbulencija", zaključio je jedan od najvažnijih i najzaslužnijih ljudi ovog posla.

Damir Gojanović, pak, predsjednik Medveščaka, suočava se još uvijek s pitanjima poput: "Planirate li još neka NHL pojačanja?" Međutim, iako je Jeffrey gotovo završio u nizozemskom Tilburgu, što je ponegdje čak bila i potvrđena informacija te premda je Medveščak povezivan i s još većom NHL zvijezdom, češkim bekom Zbynekom Michalekom, Gojanović je oprezan: "Znate moje mišljenje o privremenom dolasku igrača, ali kod ovog sam dolaska doista poslušao argumente za i protiv od strane generalnog menadžera momčadi i našeg sportskog tima", rekao je nekadašnji hokejaš Medveščaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 20:13
    Kako sada stvari stoje Leavitt po iskazanom
    Obrisan korisnik
  • sraka11.10.2012. u 15:56
    Ima još vremena za skraćivanje. Di je još kraj tryouta. Sve se stigne. Bez panike.
    sraka
  • greenhorn11.10.2012. u 08:37
    i da ovaj tu nije dosao netko bi morao otici, tako da skracivanje rostera slijedi...
    greenhorn
  • ivos11.10.2012. u 07:59
    Ne odlazi nitko, jer je ovaj tu samo privremeno
    ivos
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 07:54
    ajmo sad pogađat tko odlazi
    Obrisan korisnik