Rukomet

Kokice sjajno raspoložene pred prvu europsku utakmicu

Ivana Strahija • subota, 13.10.2012.
Kokice sjajno raspoložene pred prvu europsku utakmicu
Foto: Ivana Strahija

Prvakinje Hrvatske u Gyoru će otvoriti novu sezonu Lige prvakinja. Iza koprivničkih Kokica su mjeseci priprema u kojima je sve bilo podređeno što boljoj formi u elitnom natjecanju, a u Mađarskoj djevojke Nevena Hrupeca imaju priliku pokazati svoj puni kapacitet...

Kokice su u Gyor otputovale sjajno raspoložene, a nakon prvog treninga, raspoloženje je bilo još i bolje. Kako javlja službena internetska stranica hrvatskih prvakinja, rukometašice su odradile lagano zagrijavanje, a onda se posvetile - nogometu, kako bi se i psihički odmorile prije važne utakmice u subotu.

U ekipi u odnosu na prošlu sezonu ima promjena, a jedna od većih zadesila je koprivnički sastav pred tjedan dana, kad je ugovor s klubom raskinula Anita Bulath, vanjska igračica mađarske reprezentacije, koja je u međuvremenu potpisala za Viborg. Njen bi doprinos na vrućem gostujućem parketu sigurno bio važan, no po tko zna koji puta u sportu se mora okrenuti onoj staroj: koga nema, bez njega se može i mora.

Treneru Nevenu Hrupecu pred utakmicu protiv finalistkinja Lige prvakinja ne manjka optimizma: "U gostima smo kod velikog favorita, koji nije samo favorit u našoj B grupi, nego cijele Lige prvakinja. Očekuje nas jako teška utakmica. Poznajemo Gyor, puno puta smo s njima igrali i znamo dobro što nas čeka. Od gromoglasne podrške publike do vrhunske ekipe na terenu. Mi smo, mogu reći, spremni! Sve su djevojke ozdravile, pripremali smo se dobro, analizirali smo suparnika i mogu obećati da ćemo dati sve od sebe da budemo što uspješniji. A koliko će to biti uspješno vidjet ćemo nakon utakmice."

Protivnicama naravno skida kapu, jer je to kolektiv koji s pravom ima tisuće navijača: "Györ je na svim pozicijama pokriven vrhunskim igračicama i visoka koncentracija u obrani morat će biti od prve do šezdesete minute, kako mi to volimo reći, na 120 posto. Koncentracija ne smije popustiti ni jedne jedine sekunde, jer su sve igračice na svim pozicijama jednako opasne od Amorin do Görbitz, od Lekić do Löke na crti, od Radičević do golmanice Lunde Haraldsen. Svaka se pogreška koristi maksimalno, odmah iskontriraju suparnika i može se doći u situaciji da te - pregaze! Ponavljam, koncentracija mora biti maksimalna."

Kako je kazao, protivnice su Podravkašice detaljno analizirale, a trener zna gdje leži šansa njegovim djevojkama: "Ako odigramo dobru obranu, trebamo što prije prenijeti loptu na njihovu polovicu, zbog toga što mijenjaju obranu i napad i mijenjaju po jednu ili dvije igračice, i bit će bitno da možda dođemo na nepostavljenu obranu, pa će nam to po neki puta biti lakše. U napadu moramo biti izuzetno strpljivi, organizirati akcije do kraja i tražiti da se dođe u pravu prigodu, pokušati zabiti gol, ni slučajno ne treba srljati u neke individualne akcije da suparnik dođe u prigodu da nas iskontrira", kazao je za službenu stranicu kluba.

Susret u Gyoru započinje u 17.15 sati, a prijenos će hrvatski ljubitelji rukometa moći pratiti na nacionalnoj televiziji.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Györi24:19Podravka Vegeta
Krim Mercator28:27U Jolidon Cluj
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Györi24:19Podravka Vegeta
Krim Mercator28:27U Jolidon Cluj
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!