Automoto

WTCC: Mrtva utrka Mullera i Huffa nastavlja se u Japanu

Josip Piršljin • petak, 19.10.2012.
WTCC: Mrtva utrka Mullera i Huffa nastavlja se u Japanu

Do kraja sezone WTCC-a ostalo je još šest utrka, a na vrhu poretka vozača izjednačeni su Muller i Huff. Ovog se vikenda Chevroletov dvojac susreće u Japanu gdje će pokušati izboriti što veću prednost uoči Kine i Makaa.

WTCC se poslije premijere u Kaliforniji seli u Aziju. Ovog vikenda domaćin je Japan na stazi Suzuka gdje će se nastaviti mrtva utrka između Yvana Mullera i Roberta Huffa. Vodeći dvojac izjednačen je na tablici s 315 bodova.

S obzirom kako trećeplasirani Alain Menu ima 48 bodova manje, a četvrti Gabriele Tarquini čak 122, očito je da će se do kraja prvenstva utrka za naslov voditi upravo između dvojice Chevroletovih vozača koji su okupirali prva dva mjesta. Utrke u Japanu mogle bi ponuditi odgovor tko je u boljoj formi.

Već petu godinu zaredom Svjetsko prvenstvo turističkih automobila dolazi u zemlju izlazećeg sunca. 19. i 20. utrka sezone vozit će se u Suzuki, ali ne na istom dijelu gdje se nedavno održala Formula 1. Huff i Muller će snage odmjeriti na stazi koja je dugačka samo 2,2 kilometra, no veoma je brza.

Prošle godine druga utrka u Suzuki trajala je samo 21 minutu nakon čega su organizatori odlučili povećati broj krugova, s 23 na 26. Tada su se uvjetima najbolje prilagodili Menu, koji je bio najbrži u prvoj, i Tom Coronel koji je slavio u drugoj utrci.

Slika 1 od 1.

No, testiranja u petak su pokazala da se situacija promijenila. Muller i Huff su preuzeli glavnu ulogu, te su ostvarili najbolja vremena. Francuz je krug odvozio za 53,129 sekundi, a Britanac za 53,225. Tek iza njih je došao Menu, a slijedili su Pepe Oriola, Tarquini, Aleksej Dudukalo i Coronel.

U Japanu će biti predstavljen i jedan novi automobil. Tiago Monteiro će prvi put voziti u Hondi Civic i isprobati njene mogućnosti kako bi što bolje krenuo u sezonu 2013. gdje momčad ima velike ambicije.

"Ne smijemo propustiti ostvariti naš cilj ovdje. Moramo skupljati iskustvo i testirati nekoliko tehničkih solucija koje bi nam mogle biti od koristi za novu sezonu. Potrebne su nam prave informacije. Ostvariti dobar rezultat nije nam primaran cilj, no u skladu s našim mogućnostima plasman među prvih 10 ne bi trebao izostati", kazao je Portugalac.

Nakon testiranja u petak, u subotu ujutro su na rasporedu kvalifikacije. Potom će se u nedjelju po srednjoeuropskom vremenu u 7:15 sati održati prva utrka, a druga će se voziti sat vremena kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!