Zimski sportovi

Jeffrey: "Pokušavam ne razmišljati o sebi kao zvijezdi, ne treba mi dodatni teret"

Borna Rupnik • petak, 19.10.2012.
Jeffrey: "Pokušavam ne razmišljati o sebi kao zvijezdi, ne treba mi dodatni teret"
Foto: Davor Sajko

Dustin Jeffrey u dobrom se svjetlu predstavio u EBEL-u, a napadač Pittsburgh Penguinsa prenosi lijepe dojmove iz Zagreba, iz dresa Medveščaka...

Uprava Medveščaka iskoristila je lockout u NHL-u kako bi napadačke redove pojačala Dustinom Jeffreyjem, članom Pittsburgh Penguinsa, a ljubav je brzo planula, i to obostrana.

"Bio sam u kontaktu s nizozemskim Tilburgom, ali presudilo je moje prijateljstvo s Alanom Letangom, kao i činjenica da sam neke igrače Medveščaka upoznao i ranije", ponovio je Jeffrey za stranicu UK American Sports Fans.

"Navijači su bili jedan od razloga zašto sam došao u Medveščak. U potpunosti su ispunili očekivanja, najlakše je reći da su uistinu ludi, na pozitivan način. Nevjerojatno su me dobro primili. Iako NHL ima veće dvorane, tamo nema tako 'nabrijane' atmosfere kakva je bila prošli petak protiv Znojma".

Tako je postao jedan od putnika "preko bare", u smjeru EBEL-a:"Pokušavam ne razmišljati o sebi kao zvijezdi. Dovoljan mi je pritisak da pokušavam igrati najbolje što mogu, ne treba mi dodatni teret. U takvom je pristupu ključ".

"Pokušavam maksimalno iskoristiti vrijeme u Medveščaku, i na ledu i izvan njega. Igram maksimalno, naporno treniram kako bih ostao u formi, a pokušavam i što više upoznati svoju okolinu. Ovo mi je prvi dolazak u Europu i planiram posjetiti hrvatsku obalu, kao i susjedne zemlje. Jedan sam slobodni dan već iskoristio za odlazak u Veneciju i stvarno sam uživao", prepričao je novi stanovnik Ledene dvorane.

Naposljetku je nekoliko riječi posvetio i situaciji koja ga je uopće dovela u Hrvatsku, lockoutu. Lijepe riječi, kaže, u tom slučaju ne postoje.

"Ništa nema dobroga u tome, negativna je to stvar i za vlasnike i za igrače. Na najvećem su gubitku navijači, a zbog njih na kraju i igramo. Očekujem da će sve više igrača dolaziti iz NHL-a u Europu", zaključio je Dustin Jeffrey.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!