Ostali sportovi

Gaćina i Ruiwu izborili četvrtfinale Europskog prvenstva, slijede najteži protivnici

Branimir Korać • subota, 20.10.2012.
Gaćina i Ruiwu izborili četvrtfinale Europskog prvenstva, slijede najteži protivnici
Foto: FaH

Hrvatski stolnoteniski reprezentativci Andrej Gaćina i Tan Ruiwu nastavljaju nizati pobjede na Europskom prvenstvu koje se odigrava u danskom Herningu. Obojica su uspješno odradili susrete trećeg kola i plasirali se u četvrtfinale gdje ih očekuju najteži protivnici, prvi i drugi nositelj...

Odlične vijesti i dalje dolaze iz Herninga gdje se održava Europsko prvenstvo u stolnom tenisu. U pojedinačnoj konkurenciji Hrvatska ima dvojicu predstavnika u četvrtfinalu što je sjajan rezultat sam po sebi.

Andrej Gaćina i Tan Ruiwu imaju već sada itekako puno razloga za zadovoljstvo i u slučaju da ne uspiju proći u polufinale, mogu reći da je Europsko prvenstvo za njih bilo vrlo uspješno.

Gaćina je u trećem kolu za protivnika imao vrlo neugodnog Slovenca Bojana Tokiča, međutim uspio ga je svladati i izboriti četvrtfinale. Hrvatski reprezentativac je pružio sjajnu igru i potpuno je nadigrao Slovenca koji nije imao prave šanse protiv agresivnog Gaćine. Vrlo brzo je Gaćina došao do 3:0 u setovima s 11:8, 11:5, 11:3 da bi Tokič uzeo četvrti set s tijesnih 14:12. Ipak, u petom setu Gaćina je ponovno u pravom izdanju i slavi s 11:7.

U četvrtfinalu ga očekuje prvi nositelj sjajni Nijemac Timo Boll koji se neočekivano mučio protiv Poljaka Daniela Goraka koji mu je uzeo dva seta.

Veliku pobjedu vrijednu četvrtfinala je upisao i Tan Ruiwu koji je igrao protiv Nijemca Patricka Franziske. Franziska je bio protivnik po mjeri, igrač kojeg naš reprezentativac može dobiti i to je i napravio. Tan je imao zaostatak 2:1 u setovima, međutim onda je proigrao i s 11:5, 11:7, 11:4 završio posao.

Niti on neće imati lagan posao u četvrtfinalu. Tamo će igrati protiv još jednog Nijemca, drugog nositelja Dmitrija Ovtcharova koji je bez većih problema s 4:1 eliminirao Portugalca Tiaga Apoloniju.

I Gaćina i Tan Ruiwu svoje četvrtfinalne dvoboje igraju u subotnjim poslijepodnevnim satima.

Europsko prvenstvo, treće kolo:
Andrej Gaćina (Hrvatska, 17) - Bojan Tokič (Slovenija, 13) 11:8, 11:5, 11:3, 12:14, 11:7
Tan Ruiwu (Hrvatska, 26) - Patrick Franziska (Njemačka, 33) 11:9, 8:11, 10:12, 11:5, 11:7, 11:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Willy Wonka21.10.2012. u 13:45
    Tan u finalu! Bravo!
    Willy Wonka
  • Willy Wonka21.10.2012. u 13:03
    I što nigdje nema članka da je Tan pobijedio jučer u četvrtfinalu i da u ovim trenucima igra za finale protiv Bolla?
    Willy Wonka