Zimski sportovi

EBYSL: Medveščakova "Dvadesetka" unatoč dobroj igri poražena u Grazu

Ivan Dominik • nedjelja, 21.10.2012.
EBYSL: Medveščakova "Dvadesetka" unatoč dobroj igri poražena u Grazu
Foto: Davor Sajko

Medveščakova juniorska momčad gostovala je u 22. kolu EBYSL-a u austrijskom gradu Grazu, kod pomlatka 99ersa. Unatoč vrlo dobroj predstavi Mladi su Medvjedi ubilježili čisti poraz uz rezultat 5:4, iako su iz tog susreta mogli izvući i mnogo više...

Medveščak U-20 završio je radni tjedan nedjeljnim okršajem u Grazu protiv juniora Graz 99ersa. Vrlo dobra "Dvadesetka" Medvjeda nije uspjela slaviti niti ostvariti bilo kakav pozitivan rezultat u Grazu, premda je pružila sjajnu igru i odličan otpor domaćinima, a za to je presudila Medveščakova očajno odigrana druga trećina utakmice.

Grazzeri su prvi poveli na utakmici nakon što je Ivana Štimca-Rojtinića već u drugoj minuti svladao Laritz. Njegov je gol nešto kasnije anulirao sjajni Matija Miličić na dodavanja Luke Ružića i Bruna Kegalja, međutim, zahvaljujući pogotku Fritza 99ersi ponovo dolaze u vodstvo. Do kraja prvog perioda Medvjedi ponovo poravnavaju preko Miličića, kojeg je opet uposlio Kegalj.

No, u drugoj se trećini dogodio raspad sistema u ekipi Daniela Kolomba, a Austrijanci su to iskoristili za zabijanje čak tri pogotka. Prvo je mrežu gostiju na asistenciju Unterwegera pogodio Natter, a nedugo zatim je Strohmeier povisio i na 4:2 vodstvo domaćih. Medvjedi su uspjeli smanjiti shorthanded pogotkom Filipa Oreščanina, međutim, zahvaljujući drugom pogotku na utakmice Laritza, Graz odlazi s velikom prednošću na drugu pauzu.

Ivan Brenčun uspio je postići počasni pogodak za Medvjede koji je bio i jedini u posljednjoj trećini susreta i to s igračem više na asistencije Oreščanina i Igora Lazića. No, to se dogodilo u 58. minuti i Medvjedi više nisu imali snage za novi pogodak i izjednačenje, eventualno preokret.

Stoga su s dosta muke oba boda kod kuće ostavili juniori 99ersa, dok će Medveščakova "Dvadesetka" novu priliku za bodove imati već u subotu 27. listopada kada ju očekuje ogled s Linzom u gostima. Susret počinje u 17:45 sati po srednjoeuropskom vremenu.

EBYSL, 22. kolo, 21. listopada 2012.:
LLZ STMK. SUD/Graz 99ers - KHL Medveščak Zagreb 5:4 (2:2, 3:1, 0:1)
(Laritz 2', 39', Fritz 13', Natter 21', Strohmeier 32'/ Miličić 10', 16' (PPG2), Oreščanin 34' (SHG), Brenčun 58' (PPG))

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!