Rukomet

Tiselj: "Ako će Podravka tako igrati svaku utakmicu, ima šanse za drugi krug"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • nedjelja, 21.10.2012.
Tiselj: "Ako će Podravka tako igrati svaku utakmicu, ima šanse za drugi krug"
Foto: Ivana Strahija

Prvakinje Hrvatske u svojoj su Koprivnici napravile su pravu rukometnu feštu pobijedivši ekipu iz Ljubljane, Krim, koju do sad još nisu uspjele poraziti u Ligi prvakinja. Trener Podravke Neven Hrupec međutim upozorava na oprez, a trener Krima Tone Tiselj misli da Kokice imaju šanse za drugi krug natjecanja…

"Bila je to vrhunska utakmica, baš za Ligu prvakinja", kazao je trener Tone Tiselj po utakmici u Koprivnici. Njegova je ekipa po prvi puta izgubila od Podravke u tom europskom natjecanju, na čemu je domaćima slovenski stručnjak čestitao: "Podravka je odigrala odlično, s mnogo energije, mnogo kombinatorike."

O svojoj vlastitoj ekipi pak je kazao: "Za nas je utakmica bila preteška s obzirom na stanje u kojem se trenutno nalazimo. Ne da mi nemamo kvalitetne igračice za ovu razinu natjecanja, nego već mjesec dana nismo odradili normalni trening na kojem bismo svi bili na broju. Zadovoljan sam time što se do kraja nisu predavale, no iako smo igrali dobru obranu, napad nam je stvarao probleme."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Španjolka Carmen Martin Berenguer bila je najbolji strijelac svoje ekipe s osam postignutih golova, a o porazu je kazala: "Nitko od nas nije u punoj formi, ni ja, pa je jasno kako smo izgubile."

Novinarsko pitanje za Tiselja bilo je, može li Podravka po njegovom mišljenju proći grupu i ući u drugi krug Lige prvakinja? "Još je prerano o tome govoriti, svašta se može dogoditi. Ako će sve utakmice igrati kao danas, onda će proći."

Neven Hrupec pak je kazao: "Predstava je stvarno bila vrhunska i to je odlično za naš rukomet. No, za dobru utakmicu trebaju biti dvije dobre ekipe, što smo danas i vidjeli i u čemu smo mogli uživati", započeo je Hrupec svoj osvrt na utakmicu. "Mi smo odigrali na granici svojih mogućnosti jer i mi imamo svojih problema, ali smo izvukli maksimum i možemo biti zadovoljni."

Slika 2 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Hrupec je posebno pohvalio mladu Andreu Čović, koja je zbog izostanka Nikice Pušić-Koroljević bila prisiljena zaigrati na lijevom krilu i u obrani: "Zadovoljan sam, odradila je sve što sam od nje tražio. Možda je mogla zabiti ona dva zicera, no to je njeno neiskustvo, ali i kvaliteta Grubišić na Krimovom golu. Odlična je bila u obrani i sjajno se razvija, na najboljem je putu da postane vrhunski pivot." Prezimenjakinja pak je bila najbolji strijelac: "Njoj su to prve europske utakmice, no ja sam naglasio prije ove utakmice da su one obje igračice na koje računam. Sad samo treba nastaviti s radom."

Pobjeda je sigurno digla samopouzdanje Koprivničankama, no poletjeti ne treba, upozorava Hrupec: "Tiselj je iskusni trener i zna što govori, a ja bih se složio da je sve moguće. Tek je drugo kolo, a nas sad čeka jako teško gostovanje u Cluju, gdje nikom neće biti lako dobiti utakmicu. Ne treba od ovog stvarati euforiju, ni od poraza tragediju, nego ići utakmicu po utakmicu."

Najbolji strijelac Kokica bila je Trogiranka Žana Čović, koja je zahvalila suigračicama na sjajnoj utakmici: "Hvala svim curama, odigrale smo dobro, ali hvala i odličnim navijačima, koji su nas jako motivirali. Igrale smo sa srcem, drukčije ne bi išlo uz takve navijače."

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

U Jolidon Cluj25:30Györi
Podravka Vegeta25:22Krim Mercator
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

U Jolidon Cluj25:30Györi
Podravka Vegeta25:22Krim Mercator
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!