Rukomet

Podravka lovi drugi krug Lige prvakinja

Ivana Strahija • subota, 27.10.2012.
Podravka lovi drugi krug Lige prvakinja
Foto: Ivana Strahija

Kolikogod same odbijale pohvale na svoj račun, istina je da koprivničke rukometašice u novoj sezoni Lige prvakinja izgledaju vrlo dobro. Uigrane, u formi, s igrom koja je zadovoljila čak i, po prirodi stvari, najstrožeg kritičara, izbornika Vladimira Canjugu. Novi izazov za sjajan koprivnički kolektiv je ove subote, i to u Rumunjskoj…

Grupna faza Lige prvakinja ima svega šest kola. U tih šest utakmica ekipe moraju dohvatiti svega dva slobodna mjesta po skupini za prolazak dalje, dok trećeplasirane idu u drugi europski rang natjecanja. Za Podravku je i ove sezone cilj bio dohvatiti to treće mjesto u Skupini B, no nakon solidne predstave protiv teškog protivnika u Mađarskoj, i sjajne pobjede na vlastitom parketu protiv Krima, po prvi puta u europskom natjecanju, jasno je da su se navijačima otvorili apetiti.

U Cluju danas Kokice dakle imaju priliku "izbaciti" konkurenta za to treće mjesto, ali i širom otvoriti vrata za možebitni ulazak u drugi krug. Rumunjke za sada imaju nula bodova, iako su u oba odigrana susreta pokazale veliku žilavost i nevjerojatnu upornost te se do posljednje sekunde nisu predavale.

Na put su Koprivničanke otišle bez ozlijeđene reprezentativke Nikice Pušić Koroljević, čiji je nedostatak na terenu prošle nedjelje trener Neven Hrupec zamijenio tandemom Ivom Pongrac i Andreom Čović i tako iznenadio Slovenke. No, najjače je oružje koprivničkog sastava bila obrana, kojom je i sam Hrupec zadovoljan: "Mislim da sve mora početi od obrane i ako obrana ne funkcionira teško je doći do bodova u Ligi prvakinja. U tom segmentu dosta smo se pomaknuli na bolje. Kad je dobra obrana puno je lakše igrati, sigurniji smo u sebe i sva sreća da igramo to dobro i neka djevojke samo tako nastave", prenosi Hrupecove riječi službena internetska stranica Podravke Vegete.

Prema do sada viđenom, Rumunjke su prava ekipa, bez pojedinke koja bi izrazito odskakala iz kolektiva. Cluj je, prije svega, ekipa, u pravom smislu te riječi, iako se može govoriti o vrlo dobroj desnoj vanjskoj Senocico, pivotkinji Chitoan, krilima…

"Stvarno je teško prognozirati takvu utakmicu. Jedino u što sam siguran da nam je atmosfera dobra, da smo dobili dodatno samopouzdanje s dosadašnje dvije dobre utakmice i da smo svjesni toga da se u Cluj Napoci puno stvari može riješiti i da pobjedom možemo napraviti veliki korak prema našem cilju i dobro bi bilo da uspijemo napraviti sve dogovoreno da dođemo do povoljnog rezultata, a za nas bi to bila pobjeda. No, ne očekujem nimalo laku utakmicu, a ako u željama uspijemo, bit ću presretan", kazao je Hrupec.

Po posljednjim informacijama iz koprivničkog tabora, u Rumunjsku se stiglo dobro, odrađen je trening i već poslovična nogometna utakmica, s Kokicama su i navijači, a potporu će imati i od par Hrvata koji žive i rade u tom dijelu Rumunjske.

Pritiska na Podravkašice u stvari nema, ali ima želje da se na parketu nastavi taj lijepi rukomet, koji svakog istinskog ljubitelja tog sporta mora razveseliti. Iz pozitivne atmosfere, zadovoljstva na parketu i radosti u igri, rodit će se i dobar rezultat.

Susret se može pratiti u izravnom prijenosu na hrvatskoj nacionalnoj televiziji od 16.30 sati.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

U Jolidon Cluj19:20Podravka Vegeta
Krim Mercator20:31Györi
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

U Jolidon Cluj19:20Podravka Vegeta
Krim Mercator20:31Györi
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 21:51
    Čestitke curama na vrjednoj pobjedi
    Obrisan korisnik
  • perozdero27.10.2012. u 17:21
    lijepo prvo poluvrijeme... smanjiti tehničke pogreške i evo nova dva boda... :)
    perozdero
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 13:04
    Cure, cijela Koprivnica i Podravina je uz vas. Pobjedite to i razgalite nam srca. Sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 12:52
    ajmo curee:) još da ova Horvatova odigra nešto nakon sto godina...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 11:53
    Sretno curama u nastojanju da dohvate drugi krug.One to mogu
    Obrisan korisnik