Zimski sportovi

Raymond: "Greentree, Jeffrey i Naglić najbolji su napad EBEL-a. Pronašli smo identitet"

Borna Rupnik • nedjelja, 28.10.2012.
Raymond: "Greentree, Jeffrey i Naglić najbolji su napad EBEL-a. Pronašli smo identitet"
Foto: Davor Sajko

Zagrebačke Medvjede u nedjelju čeka derbi s vodećim Villachom, a trener Marty Raymond priznaje da ima snažne adute u svojim redovima. Nije slučajno što je hrvatski predstavnik u EBEL-u ubilježio pet uzastopnih pobjeda, kaže...

Marty Raymond, trener Medveščaka, ima razloga za zadovoljstvo nakon 15 odigranih kola EBEL-a. Zagrepčani drže treću poziciju, s najboljom obranom lige, a protiv vodećeg Villacha žele šestu uzastopnu pobjedu.

"Vrijeme i strpljenje uvijek su važni čimbenici, neki naši napadači sada izgledaju bolje nego prije. Prije Linza odlična je bila linija Greentree - Jeffrey - Naglić, a u Linzu su sjajni bili Perković, Buck i Miller, kao i Zanoški, Brine i Fraser", pričao je Raymond uoči susreta s Austrijancima.

"Greentree, Jeffrey i Naglić trenutačno su najbolja napadačka linija u EBEL-u. Savršeno se upotpunjuju, dobro igraju zajedno i napad i obranu, natjecateljski su raspoloženi. Mislim da je baš Jeffrey donio iskru, malo vatre, što nam je nedostajalo".

"U posljednjim smo utakmicama čvršće krenuli prema golu, imamo više udaraca i pogođenih odbijanaca. Dobro igramo obranu, koristimo prilike, a znali smo od početka da će ovaj Medveščak biti obrambena momčad. Veliko je postignuće pobijediti 5:1 u Linzu, dečki su se iskazali i ponosan sam na njih", rekao je za službene klupske stranice.

Nekoliko je riječi posvetio i igri Medveščaka s igračem manje: "Promijenili smo neke stvari u igri s igračem manje, agresivniji smo. Nije nam lako zabiti, u Linzu smo dva puta obranili dvominutni 5-na-3. U takvim situacijama promijenimo tijek igre, a uzastopnim obranama igrača manje potpuno obeshrabrimo suparnika".

Može li Medveščak protiv Villacha, najboljeg napada u ligi, nastaviti nizati pobjede? Prošle su sezone uspjeli stići do sedam uzastopnih pobjeda.

"Sve je lakše jednom kada se pronađe vlastiti identitet. Mi moramo igrati pametno, a pobjede nižemo jer znamo tko smo i svi jednako razmišljamo. Villach je dobra momčad, a nije važno što će im nedostajati vratar Lamoureux. Ponekad previše razmišljamo tko igra, a tko ne - ponovimo li igru iz Linza protiv Villacha i ostvarimo plan, gostima će biti teško. Moramo igrati svoju igru, čiste glave", zaključio je Marty Raymond.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.10.2012. u 14:59
    ZIG ZAG :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2012. u 14:29
    Pravi ispit, ako ga uspješno položimo u petak bi mogla pasti stota pobjeda Medvjeda u EBEL-u.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2012. u 14:06
    Sretno danas Medvjedi-bilo bi krasno nastaviti niz
    Obrisan korisnik