Rukomet

Goluža: "Respekt prema svakoj reprezentaciji postoji, no ne bojimo se nikoga"

Iz Panorame:Zvonka Keliš • nedjelja, 28.10.2012.
Goluža: "Respekt prema svakoj reprezentaciji postoji, no ne bojimo se nikoga"
Foto: Marlon Janiček

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se kako bi započela borbu za nastup na Europskom prvenstvu 2014. godine u Danskoj. Izbornik Slavko Goluža pred susrete sa Slovačkom i Latvijom nije imao lak posao u odabiru igrača budući da su ozljede bile te koje su krojile sastav. Unatoč tome, kako izbornik tako i standardna obrambena karika Hrvatske, Jakov Gojun, ali i mladi vratar CO Zagreba, Filip Ivić, očekuju zanimljive borbe, kao i hrvatske pobjede.

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u nedjelju navečer u Zagrebu kako bi dan kasnije krenula put Osijeka gdje će u srijedu snage odmjeriti s reprezentacijom Slovačke, a nekoliko dana kasnije i s onom Latvije, te kako bi izborila nastup na Europskom prvenstvu 2014. godine u Danskoj.

Izbornik Slavko Goluža nije imao lak posao što se sastavljanja momčadi tiče budući da ovoga puta ozljede nisu zaobišle hrvatske rukometaše: "Pozvani su igrači koji su pozvani te će ususret Latviji možda biti tek jedna izmjena. Povrede su bile te koje su nam zapravo diktirale sastav, a sada moramo vidjeli i kakva je situacija sa Sliškovićem koji se u susretu Nexea i Vardara ozlijedio", kazao je na početku hrvatski izbornik.

"Osijek je uvijek znao prepoznati i cijeniti sportaše stoga ne sumnjam u njih već od njih očekujem, možda u ovom trenutku, i najveću podršku koja nam je prijeko potrebna", izjavio je Goluža.

Slovačka i Latvija protivnici su iz skupine koji ne slove za one glavne konkurente, no svakako nisu ni bezazleni: "Respekt prema svakoj reprezentaciji postoji, no prije svega od svojih igrača tražim ozbiljnost bez obzira u kakvom sastavu nastupili. Svi trebaju dati svoj doprinos i maksimum, posebice mlađi igrači koji dobivaju priliku da zaigraju, oni tek moraju dati još dodatni i veći doprinos kako se izostanak pojedinih igrača ne bi osjetio."

"Slovačka je jako dobra reprezentacija, ona je skup pojedinaca koji igraju u europskim klubovima, dakle i Ligi prvaka. Tu su igrači poput Kukučke, Vala, Štochla, Šulca, Kopče, a sve su to momci koji igraju europska natjecanja. Respekt sigurno postoji, međutim, mi se ne bojimo nikoga. Sigurno jest da nam je podrška potrebna i ne sumnjam u to da ćemo imati vrlo dobru podršku s tribina", nadodao je Goluža.

Bivši igrač CO Zagreba, Jakov Gojun, na okupljanje reprezentacije došao je iz Španjolske gdje njegov Atletico ne stoji baš najbolje: "Jako osciliramo što je normalno budući da je došlo mnogo novih igrača. Trener je još na početku sezone govorio da će se to dogoditi. Došli smo u Katar i osvojili turnir, ali onda smo pali u formi što je normalna stvar. Puno radimo i treniramo, ma duga je sezona pred nama i sve će biti u redu", rekao je dobro raspoloženi Gojun.

Gojun ovoga puta bez hrvatskog maestra

U Atleticu Gojun igra s Ivanom Balićem, svojim donedavnim suigračem iz hrvatskog prvaka CO Zagreba, ali i reprezentacije: "Kako je Ivano sa mnom u klubu nerazdvojni smo. Sada će mi faliti u reprezentaciji, ali dobro, to je samo sedam dana razdvojenosti", našalio se Gojun.

Kazao je Gojun riječ, dvije i o onome što hrvatsku reprezentaciju očekuje u narednih tjedan dana, ali je i dodao kako u srijedu u utakmici protiv Slovačke očekuje samo i jedino pobjedu: "Favoriti jesmo, ali treba to pokazati na terenu. Slovačka je neugodan protivnik, no mi igramo u Osijeku, očekujemo punu dvoranu i podršku publike. Dat ćemo sve od sebe kao i uvijek za reprezentaciju."

Filip Ivić, mladi vratar CO Zagreba koji u zadnje vrijeme pokazuje što sve zna i umije, po prvi je put pozvan u reprezentaciju što za njega nikako nije mala stvar: "Prvi put, ali nadam se ne i zadnji. Stvarno sam bio iznenađen kada sam dobio poziv, ali nadam se da ću sada svojim obranama opravdati izbornikovo povjerenje."

Perspektivni Ivić neke od igrača u nedjelju je tek upoznao te je za njega to bila iznimna čast: "Pratim reprezentaciju posebice od 2003. počeo te sam se mnogim igračima do sada itekako divio. Sigurno ću u ovih sedam dana mnogo od njih naučiti, pogotovo od Alilovića."

Za kraj je Ivić najavio i ono što reprezentaciju Hrvatske očekuje narednih dana, točnije, kakva su očekivanja od dvoboja sa Slovačkom i Latvijom: "Respektiramo protivnike, ali očekujem našu pobjedu i nadam se da će nas publika doći podržati, pogotovo nas mlade igrače."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2012. u 11:06
    2 lagane pobjede, slovaci, a posebno latvijci nemaju što tražiti protiv nas.
    Obrisan korisnik