Rukomet

Pick Szeged deklasirao Vezsprem u domaćem prvenstvu

Ivana Strahija • ponedjeljak, 29.10.2012.
Pick Szeged deklasirao Vezsprem u domaćem prvenstvu
Foto: Kristijan Komarica

U devetom kolu domaćeg prvenstva Veszprem je preživio svoj prvi poraz sezone, deklasirao ga je Pick Szeged, koji je tako preuzeo prvo mjesto tablice Budapest bank Ferfi kazilabda lige.

Loš je vikend iza Mirka Alilovića i Renata Sulića u Mađarskoj. U pauzi Lige prvaka, u kojoj su pokazali zavidnu kvalitetu, mađarski su prvaci naime doživjeli teški poraz od svojih najvećih, i praktički jedinih, takmaca u domaćem prvenstvu.

Pick Szeged, inače član Zagrebove grupe D Lige prvaka, pobijedio je naime na svom parketu s 31:24. Alen Blažević, Hrvat u Szegedovim redovima, upisao je tri gola iz četiri šuta, a jednaki je broj golova, ali u dresu Veszprema, postigao Renato Sulić. Za to mu je trebalo šest šuteva. Mirko Alilović obranio je svega pet lopti Szegedovih rukometaša.

Trener Szegeda, Laszlo Skaliczki, imao je zašto biti zadovoljan: "Bio je to pravi derbi, a naša je konačna pobjeda rijetko uvjerljivi rezultat u međusobnim susretima sa Veszpremom. Izuzetno mi je drago da smo ostvarili pobjedu, posebno nakon kritika koje su na naš račun bile izrečene u posljednje vrijeme. No, mi smo predano radili i izgradili svoju igru. Od ponedjeljka krećemo dalje s poslom", rekao je trener. Pick Szeged je u dosad odigrana četiri kola Lige prvaka uhvatio samo dva boda te je posljednji na tablici skupine D.

Veszprem pak je u svojoj grupi B Lige prvaka na uvjerljivih osam bodova, pali su pred mađarskim prvakom i Kiel i Atletico, pa je domaći poraz svakako došao kao hladni tuš. Trener Carlos Ortega je po utakmici rekao: "Jako sam tužan, Szeged je bio bolji i u obrani i u napadu. Razočaran sam, prvo mjesto je jedan od naših ciljeva ove sezone. Još jednom se pokazalo koliko dodatne snage ekipi može dati fantastična publika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2012. u 12:04
    čudno....veszprem je silno jak ove godine....nisam očekivao da će ih pick tako razbiti.
    Obrisan korisnik
  • PetarKružić29.10.2012. u 11:50
    Ni rijeci o Pribanicu koji takoder igra u Szegedu...unatoc neigranju moglo ga se spomenuti da nastupa za Szeged.
    PetarKružić