Automoto

WTCC: U Kini se nastavlja borba između Huffa i Mullera

Maj Gašparac • petak, 02.11.2012.
WTCC: U Kini se nastavlja borba između Huffa i Mullera

Ovog vikenda u Kini će se voziti 21. i 22. utrka u sezoni Svjetskog prvenstva turističkih automobila. To će biti pretposljednje dvije utrke i novi veliki okršaj Roba Huffa i Yvana Mullera, dvojice vozača koji u samoj završnici sezone dijele prvo mjesto u ukupnom poretku s 345 bodova.

U Šangaju će se ovog vikenda održati 21. i 22. utrka u sezoni Svjetskog prvenstva turističkih automobila. Uoči same završnice na vrhu poretka izjednačena su dva vozača u Chevroletima, Yvan Muller i Rob Huff. Obojica su prikupila po 345 bodova i vožnje u Kini mogle bi imati presudnu važnost u borbi za titulu.

"Ovog vikenda želim osvojiti još bodova i udaljiti se na vrhu poretka od Mullera, aktualnog prvaka", rekao je uoči utrke Huff, koji je prošlu sezonu završio na drugom mjestu.

Muller je osvojio posljednje dvije titule, a Huff želi prekinuti taj niz. "Unatoč tome što smo momčadski kolege, želim biti uspješniji i završiti njegovu dominaciju u WTCC-u", izjavio je za Eurosport vrlo motivirani Britanac.

"U dobroj sam poziciji i nadam se da će se moja odlučnost pokazati presudnom u borbi za naslov", zaključio je Huff.

Od borbe za naslov nije odustao niti trećeplasirani u prvenstvu, također vozač Chevroleta, Alain Menu koji za vodećim dvojcem zaostaje 38 bodova, no pobjeda u Japanu prije dva tjedna daje mu razloga za optimizam.

Uoči kvalifikacija, na stazi u Šangaju vozili su se testni krugovi u kojima je najbrže vrijeme zabilježio Alex MacDowall, a drugi je bio Huff.

Kvalifikacije se voze u subotu, dok su utrke na rasporedu u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!