Automoto

WTCC: Menu se umiješao u borbu Mullera i Huffa osvojivši pole u Kini

Josip Piršljin • subota, 03.11.2012.
WTCC: Menu se umiješao u borbu Mullera i Huffa osvojivši pole u Kini

Alain Menu je poboljšao svoje šanse da se još aktivnije uključi u borbu za naslov prvaka WTCC-a. Švicarski vozač je osvojio pole position na pretposljednjoj stanici sezone u Šangaju, te otežao posao momčadskim kolegama iz Chevroleta koji su vodeći u poretku.

Na stazi u Šangaju subota ujutro donijela je kvalifikacije za dvije nedjeljne utrke. Odličnu formu u zadnje vrijeme potvrdio je Alain Menu osvojivši treći uzastopni pole, a četvrti ukupno u sezoni.

Iako se očekivalo da će borbu za naslov prvaka do kraja prvenstva voditi Yvan Muller i Robert Huff, koji su bili izjednačeni na vrhu poretka, Menu se posljednjim nastupima uključio u tu utrku, te bonus bodovima u kvalifikacijama približio se Francuzu na 37 poena razlike.

Muller je također bio dosta brz u Kini, za momčadskim kolegom u Chevroletu zaostao je samo 0,026 sekundi, a s treće startne pozicije u nedjelju će krenuti Mađar Norbert Michelisz u BMW-u. Tek na četvrtoj poziciji biti će drugi kandidat za naslov Huff.

Vrlo dobro vrijeme ostvario je Colin Turkington, imao je peto vrijeme drugog kvalifikacijskog kruga, a iza njega su se plasirali Stefano D'Aste, Pepe Oriola, Alex MacDowall i Gabriele Tarquini.

Tom Coronel je u svom BMW-u 320 TC završio na desetom mjestu kvalifikacija što znači da će u nedjeljnoj drugoj utrci startati s vodeće pozicije. Za vodećim Menuom Nizozemac je zaostao 1,337 sekundi.

Šangaj, kvalifikacije, Q2:
1. Alain Menu (ŠVI/Chevrolet) - 1:54,383 min
2. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 0,026 sek
3. Norbert Michelisz (MAĐ/BMW) + 0,140 sek
4. Rob Huff (VB/Chevrolet) + 0,199 sek
5. Colin Turkington (VB/Chevrolet) + 0,394 sek
6. Stefano D'Aste (ITA/BMW) + 0,759 sek
7. Pepe Oriola (ŠPA/SEAT) + 0,942 sek
8. Alex MacDowall (VB/Chevrolet) + 0,995 sek
9. Gabriele Tarquini (ITA/SEAT) + 1,068 sek
10. Tom Coronel (NIZ/BMW) + 1,337 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!