Rukomet

Podravka pred svojom publikom lovi novu pobjedu nad Clujom i nastavak europskog sna

Zvonka Keliš • nedjelja, 04.11.2012.
Podravka pred svojom publikom lovi novu pobjedu nad Clujom i nastavak europskog sna
Foto: Ivana Strahija

Hrvatske predstavnice u Ligi prvakinja nakon vrlo dobrih dosadašnjih izdanja ove nedjelje na svom terenu kreću po novo slavlje. Pred rukometašicama Podravke Vegete novi je ogled s ekipom rumunjskog Cluja, kao i borba za nastavak europskog putovanja.

Tek su tri kola nove sezone rukometne Lige prvakinja bila potrebna kako bi se svi zaljubljenici u rukomet, pogotovo onaj ženski, mogli uvjeriti kako ni u novoj godini rukometašice borbu za europski tron neće nimalo olakšati, upravo suprotno, učinile su je još zanimljivijom.

Hrvatske predstavnice, rukometašice Podravke Vegete, tako su odlično krenule u novu europsku sezonu te se nakon tri odigrana dvoboja nalaze na drugom mjestu skupine B. Slavile su igračice Nevena Hrupeca do sada u dva susreta, kod kuće nad Krim Mercatorom te u proteklom kolu na gostovanju kod rumunjskog Cluja, dok su poraz upisale još na samom otvaranju kada ih je ugostila ekipa mađarskog Györija.

Vrijeme je stoga da ove nedjelje Kokice nastave s odličnim izdanjima te da na svom terenu, nošene svojim navijačima, krenu po treće uzastopno slavlje i misli usmjere ka drugome krugu natjecanja za prvakinje Europe.

Vrlo dobra i čvrsta obrana proteklog je vikenda predvođena sjajnom Martom Žderić među Podravkinim vratnicama (19 obrana) odlično zaustavljala pokušaje domaćih protivnica rumunjskog U Jolidon Cluja, dok su uvijek motivirana kapetanica Miranda Tatari, kao i trenutno četvrta najbolja strijelkinja Lige prvakinja, Sanja Damnjanović, u napadu uvijek jedna prepreka više za suparnice ekipe iz Koprivnice. Kada se na to nadoda oporavljena Nikica Pušić-Koroljević koja bi na teren trebala već ove nedjelje, ali i cijela ekipa koja posebnim elanom i poletom dočekuje svaku utakmicu te koja jest ona prava ekipa, onaj pravi tandem, koji je potreban kako bi se uz borbenost, htijenje i trud postigao rezultat,to je ona prava najava i dokaz da djevojke iz Koprivnice uistinu trebaju nastaviti sanjati svoj ovosezonski europski san.

"Velika je prednost što je Podravka uspjela zadržati na okupu sve igračice iz prošle sezone. Iz godine u godinu nadograđujemo našu igru, kako u napadu, tako i u obrani, i sve je stvar dogovora i volje. Treba imati srce i mislim stvarno da svaka cura igra s dušom i srcem na terenu, i to je jedno posebno zajedništvo", otkrila je jedna od ključnih igračica Podravke, Vesna Milanović-Litre.

Upravo to nakon minimalne, ali uistinu izuzetno vrijedne pobjede u Cluju (20:19), potvrdila je i sama kapetanica Tatari: "Atmosfera je super, to je ono što se vidi na terenu. Sve dišemo kao jedna, kako na parketu tako i van njega. Mislim da je to veliki plus, pošto je prijašnjih godina uvijek bilo nekakvih trzavica. Sad je situacija stvarno dovedena na super razinu i to se vidi, i stvarno je gušt u takvoj atmosferi igrati i trenirati."

Kada je i djevojkama ugodno i lijepo igrati i trenirati, ni treneru, kao i ni stručnom stožeru ne može biti loše, no prostora za napredak i ispravljanje pogrešaka uvijek ima pa tako dok igra u obrani veseli, na onoj u napadu ipak treba još poraditi: "Pogreške su sastavni dio igre, to ćemo popraviti. Mislim da u napadu svakako možemo odigrati puno bolje, to nam je još jedna rezerva za utakmicu kod kuće. Prezadovoljan sam što igramo stvarno dobru obranu, u Ligi prvakinja nema bodova ako se ne bude igrala dobra obrana, a mi smo u sve tri utakmice obranu odigrali odlično", kazao je trener Hrupec koji nikako nije mogao biti zadovoljan klizavim i podosta opasnim terenom u dvorani u Rumunjskoj koji je uistinu stvarao probleme igračicama obiju ekipa.

"Ostavili smo Cluj na samo šest golova u prvom poluvremenu, a na to se nadovezala odlična Marta na golu, tako da je sve skupa ispalo više nego dobro. Bilo je objektivnih okolnosti, curama ne mogu zamjeriti neke promašaje i tehničke greške, jer je bilo stvarno klizavo i uvjeti baš nisu bili normalni za igru."

Gošće iz Rumunjske u nedjelju dolaze kao ona prava ekipa koja možda ne prednjači istaknutim pojedinkama, no kao kolektiv je uistinu jaka. Na svom terenu posebno opasnom pokazala se visoka pucačica Carmen Cartas, no ništa manje opreza ni u ovom se susretu ne bi smjelo pokloniti 30-godišnjoj Michaeli Tivadar, kao ni brzoj i spretnoj desnoj vanjskoj Mihaeli Ani Senocico, vratarki Viktoriji Petroczi te iskusnoj Anni Ioani Turcas. U lovu na svoju prvu ovosezonsku pobjedu u Europi Rumunjke sigurno neće biti opuštene, već će se ponovno boriti svom snagom, no trener Kokica uvjeren je kako je Podravka kvalitetnija ekipa od njenog suparnika.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

"Moramo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu kojom bismo kapitalizirali bodove koje smo osvojili do sada. Tada bismo sa stopostotnom sigurnošću osigurali proljeće u Europi, što nam je bio i prvotni cilj. Ukoliko pobijedimo, bit će nam širom otvorena i vrata drugog kruga, ali to opet ovisi i o drugim utakmicama, kao i o ove dvije utakmice koje nam slijede do kraja. No, sad uopće o tome ne razmišljamo, jedino nam je važno da se dobro pripremimo i da doma pobijedimo Cluj", jasan je bio Hrupec.

Pogled u budućnost trenutno je izuzetno lijep za hrvatske prvakinje, a Neven Hrupec još ga je ljepše zaključio: "Želimo pobijediti Cluj i osigurati Europu, a ako bude sve u redu, možemo to i proslaviti. Onda ćemo se okrenuti prema posljednje dvije utakmice i tražiti prolaz u Top 8, a mislim da smo to igrama i zaslužili."

Zaslužile su Kokice kako svojom igrom tako i srcem, dušom i zajedništvom da ih puna dvorana u Koprivnici dočeka i ove nedjelje te da ih čvrsta obrana, organizirani napad pun ideja, kao i glasna podrška publike predvode do nove sjajne europske predstave pa tako i pobjede kako bi budućnost Podravke bila svjetlija no ikad.

Susret Podravke Vegete i rumunjskog Cluja u sklopu četvrtog kola Lige prvakinja na rasporedu je u nedjelju u 17 sati.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Györi29:22Krim Mercator
Podravka Vegeta28:21U Jolidon Cluj
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Györi29:22Krim Mercator
Podravka Vegeta28:21U Jolidon Cluj
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2012. u 12:05
    Ajmo cure!! Pobjedon su Europi sigurno! :))
    Obrisan korisnik