Rukomet

Hrupec: "Izuzetno mnogo ovisit će o Tatari, ona je naš motor"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • nedjelja, 04.11.2012.
Hrupec: "Izuzetno mnogo ovisit će o Tatari, ona je naš motor"
Foto: Ivana Strahija

Kokice su u svojoj dvorani u nedjelju razveselile okupljeno mnoštvo uvjerljivom pobjedom nad rumunjskim U Jolidon Clujom. Ujedno su ostale na drugoj poziciji ljestvice, poziciji koja vodi među najboljih osam ekipa Europe…

Od strane Cluja na konferenciju za novinare po utakmici stigao je sportski direktor, Cosmin Salajan: "Utakmica je bila odlična. Mi smo bili u igri za pobjedu do završnih 10-15 minuta, parirali smo Podravci, nakon čega su naše igračice počele užasno griješiti. K tome, golmanica Marta Žderić obranila je mnogo lopti, a mi nismo pronalazili laki put do gola."

Utakmicu je komentirala i Magdalena Paraschiv, strijelac dva pogotka: "Otpočele smo dobro, no u drugom dijelu smo pale u igri. Mnogo smo griješile i s takvom se igrom nismo mogle vratiti. O tome moramo razmisliti, popraviti probleme, i okrenuti se idućoj utakmici."

Neven Hrupec je čestitao svojim djevojkama, koje su ga i ove nedjelje učinile ponosnim. "Utakmica nam je bila užasno psihički teška, znali smo što nosi. Problem se pojavio tijekom utakmice, povreda Tatari, no iznašli smo rješenje i na kraju slavili. Mogu biti ponosan i sretan."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

"Mnogo hvala krasnoj publici, takva atmosfera već dugo nije bila", dodao je Hrupec.

Lidija Horvat istaknula se u ovoj utakmici, potegnula je kad je zagustilo i s pet pogodaka doprinijela uvjerljivoj pobjedi svoje ekipe. "Presretna sam, imamo šest bodova. To smo priželjkivale, sad smo i ostvarile, iako je utakmica bila izuzetno psihički naporna, mnogo više nego fizički. Nadam se samo da će nam se kapetanica vratiti brzo i da se ne radi ni o čemu ozbiljnom."

Kako se i najavljivalo, sa šest bodova je osiguran nastavak natjecanja u Europi, u Kupu kupova, no dakako da bi nastavak u Ligi prvakinja bio izuzetno postignuće. Pred Podravkom su dvije važne utakmice, 11. studenog Györi kod kuće i 18. studenog Krim u gostima.

"Sad prvo moramo prespavati ovu pobjedu. Drugo, izuzetno mnogo ovisit će o Tatari, ona je naš motor. Još ne znamo kakvo je stanje, naravno, nadamo se najboljem. No, ono što mogu već sad obećati jest da ćemo ostaviti srce na parketu protiv Györa u Koprivnici, kao i u Ljubljani protiv Krima. Pokušat ćemo riješiti te dvije utakmice sami, da ne ovisimo o nikom drugom. U slučaju da ne uspijemo ući među najboljih osam Europe, mislim da s ovakvom ekipom možemo doći do dobrog rezultata u Kupu kupova", komentirao je trener Hrupec.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Györi29:22Krim Mercator
Podravka Vegeta28:21U Jolidon Cluj
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Györi29:22Krim Mercator
Podravka Vegeta28:21U Jolidon Cluj
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Shadowfax04.11.2012. u 23:49
    Sami ste tvorci naše sreće. Sve je u vašim rukama i treba to uhvatiti objeručke. Mirandi želim brzi oporavak da vodi cure u nove pobjede.
    Shadowfax