Zimski sportovi

Vanek: "Velik broj Grazovih poraza me boli, a želio bih zaboraviti jedino suce u EBEL-u"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.11.2012.
Vanek: "Velik broj Grazovih poraza me boli, a želio bih zaboraviti jedino suce u EBEL-u"
Foto: EPA

Zvijezda austrijskog hokeja, Thomas Vanek, oprostio se u nedjelju od Graz 99ersima porazom od Medveščaka u kojemu je postigao dva pogotka, a iz EBEL-a nosi lijepe uspomene. Osim u jednoj stvari...

Napadač Buffalo Sabresa, Austrijanac Thomas Vanek, došao je po objavi lockouta u NHL-u pojačati redove Graz 99ersa te je odigrao 11 utakmica u EBEL-u, uz pet postignutih pogodaka i deset asistencija. Zbog obiteljskih se obveza nakon dvoboja s Medveščakom vraća u SAD.

Momčad Martyja Raymonda u nedjelju je u Grazu pobijedila 6:5, uz brojna isključenja, a Vanek kaže: "Sve u svemu, morali smo više pobjeđivati. Velik broj Grazovih poraza me boli".

"Ipak, vrijeme provedeno u Grazu bilo mi je ugodno, makar nisam zadovoljan sportskim ostvarenjima. Stekao sam novo iskustvo, a Graz je pravi hokejski grad, s atraktivnom momčadi i sjajnim navijačima. Želio bih zaboraviti jedino suce u EBEL-u", dodao je.

O mogućem novom angažmanu u dresu 99ersa nije želio nagađati, ali sve ovisi o eventualnom dogovoru vlasnika i igrača u najjačoj ligi na svijetu.

"Teško je reći hoću li se vraćati u Graz jer bih time morao oduzeti mjesto nekome drugome. Poslije 12. studenoga više nema probe. No, u nastavku sezone igrat ću ili za Buffalo ili za Graz, treće opcije nema. Nadam se i da će se NHL opet igrati prije siječnja, ja sam optimist", zaključio je Thomas Vanek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran05.11.2012. u 17:30
    Nije mi pao na pamet i taj aspekt "lockouta" ali bilo bi zanimljivo kad bi momci koji su u EBEL stigli iz NHL-a nadležnima ispričali kakav je njihov pogled na suđenje u EBEL-u. Vjerujem da bi se mnogi zamislili.
    Vjeran