Zimski sportovi

Video: Žalba Graza odbijena, Medveščaku se piše pobjeda

Branimir Korać • četvrtak, 08.11.2012.
Video: Žalba Graza odbijena, Medveščaku se piše pobjeda
Foto: Davor Sajko

U posljednjem kolu EBEL lige Medveščak je gostovao u Grazu gdje je stigao do pobjede 6:5. Nakon susreta Graz je uložio žalbu zbog nastupa Kylea Greentreea iako je ovaj navodno bio isključen do kraja utakmice...

Dvoboj Graza i Medveščaka u prošlom kolu EBEL lige obilježila su brojna isključenja u kojima su se na kraju svi izgubili. Graz je nakon susreta uložio žalbu na nastup Kylea Greentreea tražeći da se susret ponovi i to od 32. minute.

Naime, u Grazu su tvrdili kako je Greentree isključen do kraja susreta, međutim vratio se na led i nastavio s igranjem. Žalba je predana nadležnim tijelima lige koja su odlučila kako ona nema osnova i odbili su je.

U opsežnom obrazloženju tijeka događanja zaključak je kako nije utvrđeno da je Greentree napravio išta što bi značilo da je dobio kaznu do kraja utakmice.

Utvrđeno je kako su postojali određeni sudački previdi te su igrači naknadno poslani u kabine za odsluženje kazne, međutim nije bilo povrede pravila koja bi utjecala na sam tijek susreta i ne spadaju u sferu takve pogreške. Na ledu je većim dijelom susreta vladao totalni kaos, no snimke kojima su se vodili prilikom donošenja odluke ne mogu dokazati da je bilo povrede pravila koju navode Austrijanci.

U svakom slučaju, žalba Graza je odbijena i Medveščaku se piše pobjeda ubilježena na ledu 6:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 07:35
    Grazeri sigurno imaju popis mogućih razloga za žalbu prije svake tekme. Ono kad se rasparala mreža ne bi se čudio da je netko od njih malo rasparao kad nitko nije obraćao pažnju;))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 15:06
    Našli su se žaliti na nepostojeće isključenje Greentree-a, a navodno je taj njihov isključeni igrač (mislim da je Ganahl sa brojem 17) uredno odradio svoju šihtu prije nego su suci skužili da ovaj uopće nema kaj tražiti na ledu i poslali u svlačionicu... e, moji Grazeri, prvo počistite svoje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 12:43
    Koliko se je moglo vidjeti suci su usrali cijelu tekmu ali pazi grazere - ponoviti od trenutka kad oni imaju 3-1 hahahahah, još da im i sat na 59. min postave!
    Obrisan korisnik
  • emilio2108.11.2012. u 12:30
    oooo das nešto ide i na našu stranu..
    emilio21
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 12:00
    i ponovljenu bi dobili
    Obrisan korisnik