Rukomet

Damnjanović: "Ostavit ćemo srce na terenu"

Ivana Strahija • nedjelja, 11.11.2012.
Damnjanović: "Ostavit ćemo srce na terenu"
Foto: Ivana Strahija

Peto kolo Lige prvakinja igra se u nedjelju, a najvažnija utakmica, barem hrvatskim ljubiteljima rukometa, bit će dvoboj Podravke Vegete i mađarskog Györa u Koprivnici. Kokicama naime nedostaje samo bod kako bi ušle među osam najboljih ekipa Europe…

Iza Podravke su četiri odlične utakmice u Ligi prvakinja, u to sumnje nema, a mogućnost da svojim navijačima donesu i proljeće u elitnom rangu natjecanjima ogromni je motiv za djevojke Nevena Hrupeca.

Baš nitko ne može reći da će protiv strašnih Mađarica, još neporaženih u Ligi prvakinja ove sezone, uzeti bod(ove), no upravo je koprivnički sastav došao najbliže uspjehu po tom pitanju, jer je u prvom kolu u Mađarskoj upisao poraz od 19:24, a čak ni nominalno drugi sastav skupine B, ljubljanski Krim, nije uspio bolje (25:31).

Ipak, Podravka je prošle nedjelje ostala bez Mirande Tatari. Iako će kapetanica svojim djevojkama davati svu podršku koju bude mogla s klupe, jasno je da izostanak igračice takvog kalibra ekipa ne može samo tako nadoknaditi. Trener Hrupec i preostale igračice radili su međutim naporno u tjednu za nama da bi osmislili i uvježbali taktičke zamisli, a Györ misle iznenaditi velikom voljom te sad već standardno jakom obranom.

"Stvarno mi je žao zbog Mirande, ona nam je pokretač svega, izvan terena i na terenu. Nadam se da će se brzo oporaviti, ali jednostavno moramo nastaviti dalje", kazala je Marta Žderić, mlada snaga na koprivničkim vratima, djevojka koja je u svim utakmicama do sada svojim obranama kolegicama u polju bila prava podrška.

Kao vratarka, Žderić će posebno paziti na Görbicz: "Anita Görbicz ima šut kojeg diže od poda gore, to je specifično, inače svi golmani sjedaju na niske lopte, a ona zna potegnuti šut gore."

Napomenuvši kako voli teške i velike utakmice, Žderić je dodala: "Od utakmice protiv Györa najprije očekujem dobar rukomet i da nas podrže naši navijači. Ne znam koliko će nam biti lakše zbog domaćeg parketa, to je ipak Györ a mi smo bez Mirande, ali trebamo igrati za nju i uzeti bod, a možda i dva, zašto ne."

Druga od koje se mnogo očekuje jest Sanja Damnjanović, Podravkina vanjska igračica, koja je trenutno druga na listi strijelaca Lige prvakinja. Skromna Damnjanović priznala je da bi joj zauzimanje prvog mjesta na toj listi bilo veliko zadovoljstvo, no da o tome u utakmici nikako ne razmišlja. Najvažniji je kolektiv, kaže Damnjanović.

A u tom kolektivu će ove nedjelje naglasak biti na obrani: "Da se Miranda nije ozlijedila, s obzirom na to kako smo igrali prošle utakmice, pa i protiv Györa, kazala bih da sam uvjerena da se možemo nositi s Mađaricama i da ih možemo pobijediti, uz divnu publiku koja nas podržava. No, ni ovako se nećemo predati, jer dobra obrana donosi dosta lakih golova, tako da se nadam da ćemo i u ovoj utakmici sa Györom igrati dobru obranu da bismo si olakšali posao."

Ukoliko pak protiv Györa ne bude sreće, ništa još nije propalo i može se do prolaska i bez toga, a može se pobijediti i Krim u Ljubljani? " Znam samo da nećemo stati i da ćemo tražiti priliku i protiv Györa i protiv Krima. Mi ćemo na terenu ostaviti srce i odigrati pametno, ali ništa više od toga ne mogu obećati."

Utakmica se u koprivničkoj dvorani igra od 17.30 sati, a kako su mjesta "rasprodana", odnosno, sve su ulaznice koje je glavni sponzor Kluba kupio razgrabljene, onima bez ulaznice preostaje najbolje hrvatske rukometašice bodriti putem malih ekrana.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

U Jolidon Cluj23:31Krim Mercator
Podravka Vegeta22:29Györi
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

U Jolidon Cluj23:31Krim Mercator
Podravka Vegeta22:29Györi
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.11.2012. u 13:24
    ajmo kokice! puna dvorana je opet! mi smo uz vas!
    Obrisan korisnik