Rukomet

Martin: "Naravno da Podravka može u Top 8!"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • ponedjeljak, 12.11.2012.
Martin: "Naravno da Podravka može u Top 8!"
Foto: Ivana Strahija

Podravka Vegeta u petom kolu Lige prvakinja doživjela je svoj drugi poraz sezone. No, svojom su borbenom igrom Koprivničanke impresionirale Mađarice, koje su natjerale na maksimalno zalaganje...

Ponajbolja igračica u redovima Györa, Heidi Löke, nakon pobjede nad Podravkom bila je iskrena: "Posebno smo trenirale i pripremale se za ovu utakmicu. Znali smo da je Podravka dobra ekipa, posebno jaka u obrani, pa smo utakmicu shvatile ozbiljno." Tome je dodala: "Susret je po očekivanju bio težak, no danas je briljirala naša obrana koja nam je uvelike pomogla do pobjede. Naravno, pomoglo je što nije bilo Tatari, jako mi je žao zbog nje i nadam se da će se brzo oporaviti."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Trener mađarskih predstavnica u Ligi prvakinja, Ambros Martin, pak je kazao: "Moram čestitati Podravci, koja se borila cijelu utakmicu, natjerale su nas Koprivničanke do naših granica. Za nas je susret bio dobar, a najdraže mi je što su sve djevojke odigrale baš kao ekipa."

Novinarsko pitanje bilo je, može li Podravka do Top 8? "Naravno da može! Sad su djevojke možda još tužne, problem s Tatari je velik, no upravo takve situacije su test karaktera."

Trener Podravkašica, Neven Hrupec, pak je čestitao svom kolegi na mađarskoj klupi te dodao: "Jasno je da je hendikep izostanka Tatari mnogo znači za našu igru, no trudili smo se i borili koliko smo mogli. Sad se moramo okrenuti utakmici u Ljubljani i pokušati dati sve od sebe da pobjedimo. Naravno, i bod i čak poraz s manje od tri razlike nam donosi prolazak, pa ćemo to pokušati i ostvariti."

Slika 3 od 3.
Foto: Ivana Strahija

Posebno je Hrupec istaknuo: "Moram naglasiti da se zahvaljujem publici na odazivu. Iako gledatelje nismo uspjeli razveseliti bodom ili bodovima, dat ćemo sve od sebe za Sloveniju, kako bismo u Koprivnicu i u proljeće doveli najbolje ekipe Europe."

Cluj je "zeznuo" Koprivničanke, Rumunjke su naime kod kuće doživjele poraz od Slovenki, 23:31. Time su Kirmovke ostale u igri za prolaz među osam najboljih: "Krim ima kvalitetu, a pobjeda je sigurno zaslužena. No, mi smo Europu na proljeće osigurali, igrat ćemo ili Kup kupova ili Ligu prvakinja, pa u Ljubljanu možemo maksimalno koncentrirani. Spremit ćemo se sigurno i potruditi da iza sebe ostavimo stres uzrokovan ozljedom Tatari."

Vesna Milanović Litre odradila je dobru utakmicu, no njenih pet pogodaka nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi Györi: "Jako je teško igrati bez Mirande, ona nas u napadu vodi i naša je glavna igračica."

Slika 2 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Ipak misli da je rezultat mogao biti bolji, da se bolje odigrala obrana: "Mislim da nas je danas poraza koštala obrana, dosta smo popustili u tom segmentu u odnosu na prošle utakmice. Do Ljubljane moramo posložiti napad, ali i dobro analizirati gdje smo griješile u obrani i to popraviti."

Njemački sudački par bio je nesmiljen prema Kokicama, uz osam minuta isključenja, protivnicama su dodijelili ukupno 11 sedmeraca. Milanović Litre komentira: "Vidjela sam reakcije klupe i suigračica, neke odluke nisu bile realne. No, i mi smo same krive, jer nismo od početka bile sve agresivne."

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

U Jolidon Cluj23:31Krim Mercator
Podravka Vegeta22:29Györi
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

U Jolidon Cluj23:31Krim Mercator
Podravka Vegeta22:29Györi
1Györi 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!