Automoto

WTCC: Utrke u Macau odlučuju o prvaku

Maj Gašparac • četvrtak, 15.11.2012.
WTCC: Utrke u Macau odlučuju o prvaku

Ovog vikenda voze se posljednje utrke u sezoni Svjetskog prvenstva turističkih automobila. Na stazi u Macau će borbu za naslov voditi trojica Chevroletovih vozača, Rob Huff, Alain Menu i Yvan Muller...

Tijekom nadolazećeg vikenda vozit će se posljednje dvije utrke u sezoni Svjetskog prvenstva turističkih automobila. Chevrolet je već ranije obranio naslov prvaka u konkurenciji konstruktora, a i titula najuspješnijeg vozača pripast će jednom članu te momčadi.

U Macau će se borba za naslov voditi između trojice Chevroletovih vozača, Roba Huffa, Alaina Menua i Yvana Mullera. Najveći favorit za osvajanje naslova je Huff, koji vodi u ukupnom poretku s 390 bodova, Menu ih ima 355, a Muller je treći s njih 349.

Tarquini odlazi iz Seata

Talijanski vozač Gabriele Tarquini objavio je kako odlazi iz Seata. Tijekom svojeg boravka u toj momčadi 50-godišnjak je ostvario 15 pobjeda, osvojio 13 pole positiona i odvozio 12 najbržih krugova. Osvajač je prvenstva 2009. godine.

"Bilo je to jako lijepo vrijeme. Imam sjajna sjećanja na svoje vrijeme provedeno u Seatu, osjećao sam se kao u obitelji", rekao je Tarquini.

Iako je Huffova prednost značajna, utrke u Macau su daleko od tek formalnosti. Vozači u utrkama u Kini mogu osvojiti 55 bodova, od kojih će pet pripasti osvajaču pole positiona.

Huff je u vožnjama proteklih godina u Macau, gdje se tradicionalno zatvara sezona WTCC-a, dokazao da mu ta staza vrlo dobro leži. Od zadnjih osam utrka, taj 32-godišnji Britanac pobijedio je u njih pet.

"Utrke u Macau su mi omiljene u cijeloj sezoni. Tamo sam osvajao pole positione i pobjeđivao mnogo puta proteklih godina. Razvio sam posebnu povezanost s tom stazom, koja je jedna od najuzbudljivijih na kojima sam ikad vozio", rekao je Huff.

Gradska staza u Macau jedna je od najbržih u Svjetskom prvenstvu turističkih automobila. To je staza na kojoj su rijetko moguća velika iznenađenja, te će od velike važnosti biti rezultati kvalifikacija. Stazu u Macau često se uspoređuje s onom na ulicama Monte Carla u Formuli 1.

U osvajanje naslova vjeruje i Menu, koji će biti velika konkurencija Huffu. Svjestan je da još ništa nije gotovo. "Još uvijek sam u poziciji u kojoj se mogu boriti za naslov i neću odustati do samog kraja. Iako situacija ide u korist Huffu, Macao je Macao...", rekao je švicarski vozač.

Kvalifikacije se voze u petak ujutro po hrvatskom vremenu, dok su utrke na rasporedu dan kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!