Košarka

Šarić ostavio dobar dojam u Istanbulu, odluka najavljena za utorak

Ivor Krapac • ponedjeljak, 19.11.2012.
Šarić ostavio dobar dojam u Istanbulu, odluka najavljena za utorak
Foto: Ivana Karačić

Slučaj Darija Šarića, koji ove sezone nije odigrao službenu utakmicu, još nije priveden kraju, ali po sadašnjem stanju stvari, mogao bi biti riješen u utorak. Šarić je trenutno na trodnevnoj probi u Istanbulu, za njegovo dovođenje zainteresiran je Fenerbahče Ülker, a vijesti iz Turske govore da je 18-godišnji Šibenčanin ostavio dobar dojam i da je Fener zagrijan...

Kako je najavljeno, Dario Šarić u utorak će saznati hoće li biti novi igrač Fenerbahče Ülkera, koji je, nakon što su u međuvremenu otpale ostale inozemne opcije, iskazao interes za njegovo dovođenje. Šarić je tijekom vikenda došao u Istanbul na pregovore i s ciljem da na treninzima s momčadi Simonea Pianigianija pokaže koliko zna, a po informacijama iz Istanbula, ostavio je dobar dojam i otvorena je mogućnost da će Fener platiti Zagrebu odštetu od 550 tisuća eura, koju je krajem listopada odredila Fiba.

Nakon što se dugo čekala odluka kolika će odšteta biti, započelo je licitiranje s klubovima u kojima bi Šarić mogao nastaviti karijeru, a taj drugi dio priče sada traje već tri tjedna. U međuvremenu, od zainteresiranih kandidata za dovođenje mladog Šibenčanina, iz utrke su se službeno povukli Bilbao i Unicaja, a u slučaju kluba iz Baskije, to je značilo odustajanje od posla koji je tijekom ljeta već bio objavljen, s odlukom da se Šarić potom pošalje na posudbu u Split. Iako nije igrao, mladi Šibenčanin je na Gripama redovito trenirao i pratio utakmice s tribina.

Ukoliko ga Fener odluči dovesti i svi zainteresirani budu zadovoljni tom opcijom, nije isključeno da Šarić ovu sezonu provede na posudbi u Splitu, kako je ranije bilo dogovoreno s u međuvremenu otpalim Bilbaom. Ako se, pak, u utorak dogodi drugačije i mladi Šibenčanin ne potpiše ugovor s klubom iz Istanbula, a taj potpis sada se čini najizglednijim, u obzir će doći i druge opcije, među kojima se još uvijek najviše spominju dvije zagrebačke, Cedevita i Cibona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2012. u 08:16
    http://www.sibenik.in/sibenik/dario-saric-jeepom-razbio-tri-automobila-i-pobjegao/6357.html
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 23:37
    brzo će ovaj erdogan, koji je umsilio da je sulejman, uvesti šerijatski zakon i kako će onda šarić to preživjeti?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 23:17
    Proba za najboljeg juniora svijeta, sramota, vodaju ga kao medvjeda po sajmovima...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 23:14
    proba!! ma šalite se... Dario, počuj moj savjet i potjeraj i tatu i mamu i sve ostale oko sebe i potpiši za nekog i igraj konačano... ovo već postaje komedija...tragikomedija..
    Obrisan korisnik