Zimski sportovi

Raymond: "Nismo osvojili Stanley Cup, ali raduje me činjenica za što smo sve sposobni"

Branimir Korać • petak, 23.11.2012.
Raymond: "Nismo osvojili Stanley Cup, ali raduje me činjenica za što smo sve sposobni"
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka drže vrh ljestvice EBEL lige i pokazuju da su sposobni za velike stvari. Uspjeli su u kratkom roku dva puta svladati KAC iz Klagenfurta, a sada ih očekuje gostovanje kod Red Bulla...

Medveščak nastavlja briljirati u EBEL-u, a novu pobjedu je izborio na gostovanju kod KAC-a i to nakon što se morao vraćati iz visokog rezultatskog minusa. Uspjeli su, odveli su susret do penala gdje su napokon slavili i razveselili trenera Martyja Raymonda.

"Jako sam zadovoljan što smo napokon slavili tijekom kaznenih udaraca. Ne samo to, vratili smo se iz teške situacije, treću trećinu smo odigrali s puno srca jer su igrači znali da se mogu vratiti. Nismo osvojili Stanley Cup, ali me raduje činjenica za što smo sve sposobni", rekao je Raymond za klupsku stranicu.

Trener Medveščaka je svjestan kako u petak neće imati nimalo lagan posao u Salzburgu bez obzira na negativan domaći niz Red Bulla.

"Oni će se sigurno boriti do posljednjeg atoma snage jer su izgubili tri utakmice u nizu. Morat ćemo biti na to spremni, ključ je prva trećina, moramo ju dobro odigrati, povesti i staviti pritisak na njih. Moramo se isto tako paziti isključenja, ne smijemo si dozvoliti deset kazni na utakmici", objasnio je Raymond.

Salzburg je ove sezone jedno od najvećih razočarenja lige. Iako imaju prilično jak roster, nalaze se tek na desetom mjestu.

"Ne mogu reći u čemu je problem, imaju dosta dobrih igrača, možda se još uvijek slažu. Za vrijeme reprezentativne stanke su ostali bez dva NHL igrača, otišao je i Kinasewich, ali još uvijek imaju dobru momčad i dobre igrače."

Za razliku od Red Bulla, Medveščak igra odlično i to je ono što posebno veseli trenera. "Vrlo je važno da dobro igramo i na svom i na protivničkom ledu. To je dobar znak jer je u doigravanju važno igrati dobro na gostovanjima. Naslov se ne može osvojiti samo dobrim igrama na domaćem ledu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!