Zimski sportovi

Brandon Buck: "Želimo se vratiti na vrh i nadam se da će to već biti protiv Graza"

Mišo Gulić • utorak, 27.11.2012.
Brandon Buck: "Želimo se vratiti na vrh i nadam se da će to već biti protiv Graza"
Foto: Davor Sajko

Seriju Medveščakovih pobjeda prekinuo je Linz, Black Wingsi su bili bolji rezultatom 2:1, no nije to poljuljalo samopouzdanje momčadi. Zadovoljan ovosezonskim rezultatima Medvjeda je i Brandon Buck koji najavljuje skori povratak na čelo ljestvice.

Iza Medvjeda su tri teška gostovanja u Austriji gdje su ubilježene dvije pobjede, protiv Red Bulla i KAC-a, ali i tijesan poraz od Linza. Upravo taj poraz spustio ih je za jednu stepenicu niže, stoga trenutno zauzimaju drugu poziciju na ljestvici, bod iza vodećih Vienna Capitalsa.

Žal za porazom u Linzu ipak je bila prisutna kod Brandona Bucka, no svjestan je Amerikanac da je serija negdje morala stati: "Frustrirani smo što nismo pobijedili, ali u isto vrijeme pokazali smo karakter. Linz je poveo s dva brza gola nakon čega se teško vratiti. No, ne možeš pobijediti u svakoj utakmici."

"Kada pogledamo cijeli tjedan i ova tri teška gostovanja, zadovoljni smo učinkom. Uzeti četiri boda protiv tri takva tima za nas je velika stvar. Snažna smo i konzistentna momčad i ove dvije pobjede, protiv Klagenfurta i Salzburga, koje su ostvarene u nimalo lakim uvjetima puno govore o nama", pojasnio je Buck u intervjuu koji je dao za službenu klupsku stranicu.

Medveščak je čelo ljestvice držao četiri kola, sada su drugi, ali optimizam da će se ponovno naći vrhu i dalje je prisutan: "Od svih mjesta na tablici najteže je biti na prvom jer ga uvijek pokušavaš zadržati, a i svi tada očekuju da stalno pobjeđuješ. Bili smo svjesni da nas u Linzu čeka teška utakmica, pogotovo što igraju jako dobro otkako su dobili novog golmana. Znali smo da nas čeka prava bitka. Sada smo drugi, ali smo ujedno i samo bod iza Vienne. Bez obzira na drugo mjesto zadovoljni smo jer smo u posljednje vrijeme imali puno utakmica protiv odličnih suparnika. No, u svakom slučaju želimo se vratiti na vrh i nadam se da će to već biti protiv Graza."

Najavio je Buck i naredni dvoboj protiv Graza, momčadi s kojom ove sezone imaju omjer 1-1: "Čeka nas još jedna teška utakmica. Graz u posljednje vrijeme igra jako dobro. U nedjelju su izgubili od Salzburga stoga očekujemo da će protiv nas odigrati čvrsto i da će nam htjeti uzeti bodove. Posljednji put smo ih, kada smo igrali u Grazu, dobili i to je bila jako čudna utakmica s puno kazni. Vjerujem da će ovo biti jako zanimljiv susret."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2012. u 15:13
    samo neka Medvjedi nastave kao do sada u prvenstvu i neće biti zime.Sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2012. u 14:00
    Ajmo Buck, utrpaj prvi gol čim prije :-)
    Obrisan korisnik