Zimski sportovi

Zanoški: "Hokej nije košarka u kojoj jedan igrač može dobivati utakmice"

Iz Doma sportova:Ivan Dominik • srijeda, 28.11.2012.
Zanoški: "Hokej nije košarka u kojoj jedan igrač može dobivati utakmice"
Foto: Davor Sajko

I Tomislav Zanoški bio je tužan, ljut i vidno razočaran nakon poraza njegove ekipe protiv Graz 99ersa u 26. kolu EBEL-a i to relativno visokim rezultatom, 4:1. Dečko s Jordanovca nije se složio sa suigračem Dustinom Jeffreyjem o tomu kako je jako puno nedostajao Kyle Greentree...

"Ne bih rekao; ovo nije košarka u kojoj jedan igrač može dobivati utakmice. Ovo je čista timska igra u kojoj igra dvadeset i nešto igrača, tako da je jedan igrač samo jedan mali dio toga", ispalio je Tomislav Zanoški na konstataciju novinara kako je Kyle Greentree dosta nedostajao Medvjedima i srazu i izgubljenoj utakmici protiv Graza, a što je bila tvrdnja Dustina Jeffreyja. A potom je dodao:

"Stoga, ako on ne igra, trebamo se malo dignuti i netko treba uskočiti da pokrpa rupe. To momčadi rade. I nije ništa novo da ima povreda i da ima bolesti, mi smo na to kao klub već naviknuli. No, mi smo svjesni da imamo relativno malo takvih ozljeda tako da se moramo snaći", rekao je Tom komentirajući neigranje Greenera, koji trenutno boluje od gripe.

Medvjedići nisu pomogli Medvjedima

"Jesam, jesam, doživio sam to igrajući u SAD-u. I to više puta, a jednom sam čak doživio i da nije bilo golova pa su gledatelji morali bacati te medvjediće tek na kraju utakmice. Ali, ovo je bilo jako lijepo, vidjeti to sve i koliko ih ima te je stvarno to bila i lijepa stvar od strane navijača", rekao je Tomislav Zanoški upitan o humanitarnoj akciji Medveščaka, Teddy Bear Tossu, koja je apsolutno uspjela i bila jedno pravo osvježenje u Ledenoj dvorani.

Potom se Zanoški okrenuo utakmici i 4:1 porazu od Grazera, koju, ljut i nervozan nije rječito prokomentirao: "Ima puno razloga za poraz, ne samo jedan, ali ne bih sada o njima", kazao je i nastavio: "Jednostavno, nismo igrali kako spada. Puno faktora ima koji su bili krivi danas i koje treba što prije riješiti", izjavio je mistični i enigmatični "dečko s Jordanovca".

Ipak, iako neraspoložen i ne pretjerano rječit, Zanoški je pronašao i mrvicu pozitive u lošoj predstavi Zagrepčana protiv štajerskog kluba. "Pozitivno je bilo to da smo zabili gol, da su navijači mogli baciti medvjede dolje. To je bila jedina pozitivna stvar na utakmici. Loše samo igrali, u prvoj trećini smo imali šanse, koje su otišle u nepovrat, a da smo ih iskoristili, pogotovo ja, promijenili bismo zasigurno tijek utakmice. Ali, nismo u tomu uspjeli, žao nam je zbog toga i osobito to da smo izgubili kod kuće na ovakav način."

Fer i korektno, domaći je napadač čestitao gostima na pobjedi: "Svaka im čast, oni su dobro odigrali utakmicu. Jako su dobro igrali, a mi jednostavno nismo", poručio je, nakon čega se opet osvrnuo na lošu igru Plavih: "Ponekad te jednostavno ne ide. Uvijek se pita gdje je problem kada se izgubi utakmica, a mi cijelu sezonu pobjeđujemo, tako da morate znati da će biti utakmica u kojima ćemo slaviti, a bit će i ovakvih ogleda u kojima sve ovako loše izgleda. Zato, ne može se sada tražiti koji je razlog - razloga ima puno i treba raditi na tome da se popravimo", istaknuo je popularni Tomi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.11.2012. u 09:53
    mislim da im je greentree itekako falio bez obzira na izjave zanoškog.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 11:37
    dečki smo glavu gore-igra se dalje,puno je još utakmica a biti će i pobjeda i poraza-to je sport
    Obrisan korisnik