Rukomet

Zagrebaši će u Szegedu pokušati naplatiti dvije dobre utakmice protiv berlinskih Lisica

Damir Žbulj • subota, 01.12.2012.
Zagrebaši će u Szegedu pokušati naplatiti dvije dobre utakmice protiv berlinskih Lisica
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba igraju u Szegedu svoju posljednju ovogodišnju europsku utakmicu. Na rasporedu je sedmo kolo EHF Lige prvaka, koji će imati važnu ulogu za nastavak natjecanja na proljeće. U prvom međusobnom okršaju ovih klubova ove sezone Zagrebaši su na domaćem terenu Ledene dvorane Doma sportova stigli do sigurne pobjede, a vjeruju kako mogu i u vrućoj atmosferi tamošnje dvorane ponoviti sličan rezultat...

Dvoboj s Pick Szegedom bio je prvi ovosezonski europski za Zagrebaše, čije mogućnosti su u tom trenutku bile nepoznanica. No, uz odličnu igru mlade ekipe stigla je i prva pobjeda, koja će biti od izuzetne važnosti za samopouzdanje igrača pred novi međusobni okršaj.

Pokazali su rukometaši Slavka Goluže još i kako se mogu nositi s jednim od najboljih bundesligaških klubova, izvukli su vrijedan bod na gostovanju u Minsku, nesretno su poraženi na gostovanju u Švicarskoj, a s moćnom Barcelonom odigrali su jedno vrhunsko poluvrijeme. Kada se podvuče crta prije gostovanja U Mađarskoj, nije to nezadovoljavajući učinak za Zagrebaše, dapače.

"Vratari mogu usmjeriti utakmicu"

"Očekuje nas teška utakmica i velika borba. Obje ekipe će se pouzdati u svoju čvrstu i odlučnu obranu. Napravit ćemo sve što je u našoj moći za pobjedu, a vjerujem kako će nas navijači i atmosfera u dvorani voditi do slavlja. Vratari mogu usmjeriti utakmicu, a mi imamo dva odlična golmana. Uvjeren sam kako u napadu nećemo zakazati," poručio je pred susret s CO Zagrebom povremeni hrvatski reprezntativac Alen Blažević, koji brani boje mađarskog Pick Szegeda.

Naravno, moglo je i bolje. Možda se i mogao ugrabiti koji bod s berlinskim Lisicama, no, za propuštenim ne treba žaliti nego treba izvući pouke i okrenuti se budućnosti, a ono što ih očekuje u posljednja četiri susreta u skupini D Lige prvaka bit će odlučujuće za plasman među 16 najboljih europskih rukometnih ekipa.

Gostovanjem u Szegedu oprostit će se od ovogodišnjih europskih nastupa i ostvarenom pobjedom ili barem bodom lijepo bi se zaokružila prva epizoda u Ligi prvaka, pred proljetni nastavak. Mađari su si bombastičnim najavama stavili veliki pritisak rezultata na leđa, a uz nekoliko tisuća bučnih navijača i eventualnu dobru igru hrvatskog prvaka, pitanje je mogu li ga izdržati?

"Pritisak pobjede je na njima, oni su daleko iskusnija ekipa od nas. Igraju kod kuće, a znamo da su jako dobri. Oni su demolirali Veszprem kod kuće, koji je u Ligi prvaka prvi u svojoj skupini, sa svim pobjedama, protiv Kiela, Atletico Madrida," primijetio je i Goluža te najavio kako je veliki optimist pred ovo gostovanje.

Što se tiče same ekipe, Golužu može raspoložiti oporavak Tončija Valčića, koji je propustio dvoboj s Füchseom u Zagrebu, ali i potpuni oporavak Lovre Šprema, koji će nakon nezgode Batinovića u utorak u Kutiji šibica morati preuzeti glavnu odgovornost za lijevu krilnu stranu napada. Imat će pomoć i od mladog imenjaka Mihića, koji se u nekoliko minuta provedenih an terenu protiv berlinskih Lisica prikazao u jako dobrom svijetlu. Puno toga će ovisiti i o bekovskoj liniji CO Zagreba, ali i o doprinosu u napadu Josipa Valčića i Davida Špilera, koji će biti pod stalnim pritiskom protivničke obrane. Kapetan Horvat isporučit će svoju normu golova, no, ključ ove utakmice bit će u obrani, a pogotovo u vratarskim predstavama mladog Ivića i iskusnog Kelentrića. Domaćin je najavio čvrstu, oštru, borbenu, ali i strpljivu igru, a Zagrebaši moraju na takvu igru imati spreman odgovor.

"Znamo kakva nas atmosfera očekuje gore. Točnije, ja znam, a igrači će tek saznati. Mađari su 'nabrijani', najavljuju utakmicu 'na nož', borbu 'na život i smrt', ali time pritisak prebacuju na sebe. Vjerujem kako ćemo odigrati dobru utakmicu, ali i kazniti njihove slabosti. Mislim da igramo sve bolje, ali moramo biti strpljivi, čekati svoju priliku i iskoristiti ako se pruži. Veliki samo optimist pred ovu utakmicu," najaviop je strateg ZAgrebaša Slavko Goluža.

Domaći trener Laszlo Skaliczki raduje se povratku Larholma, Vadkertija i Prodanovića nakon ozljeda, a veliku nadu polažu u dobar mađarski vratarski reprezentativni dvojac Mikler - Tatai. Važne karike ekipe iz Szegeda su i dvojica hrvatskih igrača, Antonio Pribanić na crti te Alen Blažević kao dobar šuter, a možda i najvažniji njihov igrač je iskusni Slovak Šulc, koji i organizira njihove napade, ali je i najbolji njihov strijelac u Ligi prvaka.

Hrvatski prvak na proljeće još dočekuje bjeloruski Dinamo, gostuje u Barceloni, a izuzetno važan bit će i dvoboj u posljednjem kolu kada u Zagreb dolazi švicarski Kadetten. Pozitivni rezultat iz Mađarske bio bi odličan zalog i poticaj za nastavak natjecanja i pokušaj plasmana među četiri ekipe o ovoj skupini D elitnog europskog rukometnog natjecanja. Pokazali su Zagrebaši i prije četiri godine, na posljednjem gostovanju u Szegedu, kako se na ovom terenu može do pobjede.

Goluža i njegovi igrači nadaju se kako mogu ponoviti taj uspjeh.

EHF Liga prvaka, skupina D, 7. kolo:
Pick Szeged - Croatia osiguranje Zagreb, 17.15 sati

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Barcelona36:25Kadetten
Szeged26:24RK Zagreb
Dinamo Minsk31:24Füchse Berlin
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Barcelona36:25Kadetten
Szeged26:24RK Zagreb
Dinamo Minsk31:24Füchse Berlin
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.12.2012. u 14:52
    Sretno-odigrajte vć jednom pravu utakmicu,vi to možete
    Obrisan korisnik
  • nido01.12.2012. u 11:32
    Sretno. Uz malo srece da ih pogura, mogu do pobjede!!!
    nido