Rukomet

Goluža: "Podlegli smo atmosferi i nismo igrali kako smo se dogovorili"

Zvonka Keliš • subota, 01.12.2012.
Goluža: "Podlegli smo atmosferi i nismo igrali kako smo se dogovorili"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski rukometni prvak po peti je puta ove sezone poražen u najelitnijem europskom klupskom natjecanju te se kući s gostovanja kod Pick Szegeda vraća bez novih europskih bodova. Iako trener Zagrebaša Slavko Goluža nije mogao pronaći mnogo razloga za zadovoljstvo te je u igri svoje ekipe pronašao dosta pogrešaka, na koncu je ipak pohvalio svoje momke za pruženi trud, a među njima se našao i mladi Lovro Mihić koji je vrlo dobro iskoristio dobivenu minutažu.

Rukometaši Croatia Osiguranja Zagreb u subotu su poslije podne, na gostovanju kod Pick Szegeda, pretrpjeli su svoj peti ovosezonski poraz u natjecanju za prvaka Europe. Bolji su Mađari na koncu bili s dva pogotka razlike te su tako uzvratili hrvatskom prvaku za poraz u prvome kolu Lige prvaka. Odličan je u susretu bio mladi Lovro Mihić koji se pet puta upisao u strijelaca te je dobivenu priliku nakon ozljede Hrvoja Batinovića uistinu dobro iskoristio, a trener Zagrebaša Slavko Goluža na koncu svog osvrta na susret ipak je pohvalio svoje igrače.

Atmosfera utjecala na Zagrebaše

Znao je trener Goluža što to točno čeka Zagrebaše na tribinama dvorane u Szegedu te je stoga na kraju i pohvalio svoje momke za uloženi trud: "Jedno je igrati kod kuće pod ovakvom atmosferom, a drugo u gostima tako da naravno da je i sama atmosfera utjecala na moje momke. Mnoge su ekipe ovdje padale, pao je na kraju krajeva i Veszprem. Sve pohvale idu mojim igračima budući da je u susretu bilo i dosta pozitivnih stvari, a ipak su oni u drugome dijelu pobijedili s tri pogotka. Nije lako igrati u Szegedu u ovakvoj atmosferi, no nismo ni mi igrali baš najbolje", priznao je potom Zagrebov trener.

Netom nakon poraza CO Zagreba od Pick Szegeda trener hrvatskog prvaka kazao je: "U prvom smo poluvremenu malo podlegli atmosferi, nismo igrali onako kako smo se dogovorili, nismo bili ni gusti ni agresivni u obrani te smo primili dosta pogodaka s distance gdje smo trebali napraviti prekršaj. Sve smo radili na pola da bi kod 4:4 imali tri polukontre koje nismo uspjeli realizirati. U napadu nismo imali strpljenja, grizli smo na milimetar šanse, dok svaki puta kada bismo imali strpljenja ipak bi uspjeli postići pogodak."

"U drugom smo poluvremenu promijenili obranu, bilo smo dosta agresivniji te smo iskoristili tu bolju igru u 6-0 da bi tada realizirali tri, četiri kontre i vratili se u život. Potom smo i u napadu igrali mnogo strpljivije i pametnije, no ostaje šteta zbog one dvije nerealizirane tehničke lopte kada smo počeli stizati protivnika", dodao je Zagrebov trener ujedno i hrvatski izbornik.

Pobjedom Mađara nad Hrvatima dodatno se zahuktala borba za prolaz dalje u osminu finala natjecanja, no zahvaljujući porazu sa samo dva gola razlike hrvatski je predstavnik u nešto boljoj situaciji: "Na kraju smo uspjeli izgubiti sa samo dva pogotka razlike što je, ako dođemo u bodovni egal, bolje za nas budući da smo mi smo u većoj prednosti od Szegeda jer on tada do kraja trebao pobijediti sve, dok mi trebamo pobijediti u dvije utakmice kod kuće", zaključio je i pojasnio Goluža.

"Atmosfera je bila jako žestoka, naime, dvorana je mala i jako je bučno u njoj, no uistinu je jako lijepo igrati pred punom dvoranom", otkrio je Mihić.

Kratak i jasan nakon dvoboja u Mađarskoj bio je mladi, 18-godišnji Lovro Mihić koji je postigao svoj prvi službeni pogodak u ovom europskom natjecanju: "Smatram da nismo dobro ušli u utakmicu niti smo se dovoljno borili, no nadam se da će u nastavku sezone sve biti puno bolje. Ove dvije utakmice s Minskom i Schaffhausenom koje nas očekuju igramo pred svojom publikom te se nadam da ćemo u njima uspjeti slaviti i na koncu proći dalje u osminu finala Lige prvaka."

U nekoliko posljednjih susreta svoje mjesto u ekipi Mihić je našao zbog ozljeda svojih suigrača, no dobivenu priliku na terenu uvijek je dobro koristio te se tako i u Szegedu čak pet puta upisao u listu strijelaca te je pokazao kako Hrvati na krilnim pozicijama uistinu nemaju bojazan za budućnost: "Zadovoljan sam svojim nastupom, ali činjenica je da sam dobio priliku zbog ozljeda Šprema i sada Batinovića. Međutim, nadam se da ubuduće neće biti iz tih razloga. Danas sam pružio koliko sam mogao i dao sam sve od sebe", kazao je na koncu Mihić.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Barcelona36:25Kadetten
Szeged26:24RK Zagreb
Dinamo Minsk31:24Füchse Berlin
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Barcelona36:25Kadetten
Szeged26:24RK Zagreb
Dinamo Minsk31:24Füchse Berlin
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 18:26
    valčić>kaleb, matić>špelić, prije je bilo kopljar umjesto stepančića (svi vide da je luka bolji vanjski), matulić>butorac itd itd
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 14:34
    Ok prihvaćam da nisam najbolje upoznat sa kvalitetom svih igrača Zagreba,ali mi reci onda koji igrači se guraju toliko i koji igrači zbog toga ne mogu igrat?I u reprezentaciji je vidljivo da se neki igrači guraju iako tu nebi trebali bit,al nije da rezultat jako ispašta zbog toga...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 12:01
    Joj mario047, što si naivan, ova ekipa je puno bolja nego što se predstavlja, ali goluža je idealan trener za guranje meneđerskih igrača.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 09:31
    Ne znam šta Goluža trenutno radi tako loše.Kod nas je čini se fora uzet nekog trenera i samo kritizirat,a on i s reprezentacijom i ovom mladom ekipom radi dobar posao samo čini se da realnost nekima nije jača strana i da se očekuju samo zlata i prva mjesta...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2012. u 20:52
    goluža, uništit ćeš kvalitetnu generaciju. daj ostavku
    Obrisan korisnik