Ostali sportovi

Linebacker Chiefsa oduzeo život svojoj djevojci pa izvršio samoubojstvo

Tomislav Viduka • subota, 01.12.2012.
Linebacker Chiefsa oduzeo život svojoj djevojci pa izvršio samoubojstvo
Foto: EPA

Kansas City jedna je od najuže povezanih sportskih zajednica u čitavim Sjedinjenim Državama. Gotovo obiteljski osjećaj jedinstva koji vlada među igračima Chiefsa i njihovim navijačima poznat je unutar čitavog NFL-a. Upravo taj klub i zajednicu rano ujutro po lokalnom vremenu pogodila je neizreciva tragedija.

Obrambeni igrač Chiefsa Jovan Belcher iz još uvijek nerazjašnjenih razloga je tijekom jutra vatrenim oružjem prvo oduzeo život svojoj djevojci. Nešto kasnije došao je do stadiona Arrowhead gdje je pred policijom te svojim trenerom i generalnim menadžerom, unatoč pokušajima da se situacija riješi mirno, izvršio samoubojstvo. Belcher je pri tome zahvalio GM-u Scottu Pioliju i treneru Romeu Crennelu na svemu što su mu pružili u karijeri i osobno, ali izlaza iz tragične situacije nažalost nije bilo. Belcher i Kasandra Perkins imali su i zajedničko dijete koje nasreću nije ozlijeđeno.

Jovan Belcher odigrao je sve četiri godine svoje karijere u redovima Chiefsa te je unatoč tome što je bio nedraftirani igrač uspio doći do prve postave ove momčadi. Njegovi suigrači ni na koji način ne mogu objasniti postupak svog timskog kolege koji je po njihovim riječima odisao upornošću i voljom za uspjeh.

U kratkom obraćanju medijima jedan od članova uprave Chiefsa izjavio je: "Čitava obitelj Chiefsa duboko je rastužena današnjim događajima te mogu reći kako najdublje suosjećamo sa svim obiteljima pogođenim ovom nezamislivom tragedijom. Nastavit ćemo potpunu suradnju s vlastima i pobrinut ćemo se da svim članovima naše organizacije bude pruženo adekvatno savjetovanje."

Chiefsi su također obavijestili Carolina Pantherse (koji bi sutra trebali gostovati u Kansas Cityju) da odgađanja utakmice neće biti i da će svoju počast pokojnom suigraču i svima koje je ova tragedija pogodila najbolje iskazati na terenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nebeska udica01.12.2012. u 22:40
    RIP :(
    nebeska udica