Zimski sportovi

Letang: "U svlačionici smo velika obitelj i to nas tjera naprijed"

Branimir Korać • nedjelja, 02.12.2012.
Letang: "U svlačionici smo velika obitelj i to nas tjera naprijed"
Foto: Davor Sajko

Kapetan Medveščaka Alan Letang jedan je od najzaslužnijih za sve uspjehe zagrebačkog kluba proteklih sezona. Letang ističe kako je ponosan na ovu momčad i kako ih zajedništvo u svlačionici samo tjera naprijed...

Hokejaši Medveščaka i ove sezone ostvaruju odlične rezultate te se nalaze u samom vrhu EBEL-a. Kapetan Alan Letang ističe kako je ponosan na suigrače i na sjajnu atmosferu u svlačionici.

"Jako sam ponosan na ovu momčad Medveščaka. Imamo odličnu kemiju, odlične igrače, dajemo sve od sebe na ledu i u svlačionici smo velika obitelj. Upravo to nas tjera naprijed, držimo se zajedno i kada je dobro i kada nije dobro. Jasno nam je da ne možeš tijekom cijele sezone biti u najboljem izdanju, ali zato uvijek možeš dati sve od sebe", rekao je Letang u razgovoru za Medveščakovu stranicu.

Nakon velike serije pobjeda, uslijedila su dva poraza od Linza i Graza, no Letang smatra kako nema potrebe za panikom.

"Nema nikakve panike, to su samo dva poraza u susretima u kojima nismo igrali onako kako možemo i znamo. Šest-sedam poraza u nizu bi bili razlog za paniku. Moramo biti agresivniji u napadu, solidni u obrani i bolji u powerplayu i sve će biti bolje. Drugi dio sezone će biti teži jer se sada hvataju pozicije za doigravanje", dodaje Letang.

"Igračima sam rekao da ne zaborave kako smo igrali tijekom listopada kada smo nizali pobjede i nabrojao sam razloge zašto smo bili uspješni, a zatim i razloge zašto smo izgubili."

Medveščak u nedjelju od 17:30 igra u gostima kod Villacha gdje neće imati nimalo lagan posao.

"Očekuje nas sigurno jako teška utakmica i bit će važno kako ćemo se postaviti na ledu. Imamo dva poraza u nizu i to nam je lagani pritisak, a Villach je jako dobar na svom ledu. Napadački su odlična momčad i ne smijemo im dati previše prostora jer neće biti dobro. Očekujem da svih 20 igrača da sve od sebe, imamo dobre golmane, možemo biti dobru u powerplayu i penalty killingu, pokazali smo da možemo pronaći način da dođemo do pobjede u gostima."

Medveščaku se zna često dogoditi da ima problema s isključenjima, a prvi čovjek koji ima pravo od sudaca saznati što se događa je upravo kapetan Letang.

"Ne može se tu ništa promijeniti što se tiče odluke, od sudaca onda pokušam saznati što su vidjeli, kako razmišljaju i kakav im je kriterij. Ne isplati se vikati, naučio sam to kroz godine. Bilo je prije situacija gdje sam znao svašta reći i vikati na suce, ali s vremenom shvatiš da ništa neće promijeniti njihovu odluku. Kroz razgovor ih ipak možete 'natjerati' da do kraja susreta budu nešto blaži, da drugačije gledaju na neke situacije. No to sve ovisi od utakmice do utakmice."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 17:55
    Dećki samo naprijed biće sve u redu-dobri rezultati če se vratiti
    Obrisan korisnik