Zimski sportovi

EBYSL: Mladi Medvjedi iznenađenjem u Beču ublažili debakl starijih kolega

Ivan Dominik • ponedjeljak, 03.12.2012.
EBYSL: Mladi Medvjedi iznenađenjem u Beču ublažili debakl starijih kolega
Foto: Davor Sajko

Protekli je vikend bio vrlo turbulentan za KHL Medveščak, kako za njegove seniore, tako i za juniorsku momčad Medvjeda do 20 godina starosti. Tako su Mladi Medvjedi prvo poraženi u Češkoj od Znojma da bi se za taj poraz, kao i za debakl starijih kolega u Villachu, iskupili velikim i iznenađujućim trijumfom u Beču protiv Vienne...

Momčad juniora Medveščaka do 20 godina starosti imala je turbulentan vikend na gostujućim ledenim plohama u EBYSL-u. Prvo su Mladi Medvjedi u subotu navečer poraženi od češkog Znojma rezultatom 4:2, da bi se dan kasnije za nj iskupili. No, u Češkoj su juniori Medveščaka glatko poraženi, dok je susret bio riješen već krajem prve trećine.

Orli su nanizali tri zgoditka već u prvom periodu, a prvi su zabili s dva igrača više dok su na "hlađenju" iz momčadi Danijela Kolomba bili bek Alain Čavkić i napadač Ivan Brenčun. Pogodak je bio djelo Jirija Tichyja na dodavanje Fuseka u 12. minuti. U 15. je već bilo 2:0 nakon što je poentirao Marek Špaček, da bi 38 sekundi kasnije prvi period Medvjeda zapečatio Michael Kacetl golom za 3:0 Znojma.

Drugu je trećinu pogotkom otvorio Medveščak, a strijelac je bio Ivan Janković na asistenciju ponajboljeg igrača Mladih Medvjeda, Filipa Oreščanina. Međutim, u 28. minuti još jedan powerplay domaćina bio je koban za Medvjede, jer je na dodavanja Nahodila i Holuba na 4:1 povisio Aleš Pelikan. Počasni gol za krajnjih 4:2 i poraz gostiju zabio je Ivo Kaleb, poslije finog upošljavanja Luke Jarčova tri minute prije kraja druge trećine, dok u posljednjoj pogodaka više nije bilo.


Dan kasnije, u nedjelju, Medveščakova je "Dvadesetka" imala još jedno gostovanje i to ni manje ni više, nego u Beču kod Vienna Capitalsa, odnosno njenih juniora. Iznenađujuće i/ili šokantno Medvjedi su izvojevali pobjedu u Ledenoj dvorani Alberta Schultza u austrijskoj prijestolnici i tom se pobjedom iskupili za poraz od Znojma u Češkoj te donekle ublažili blamažu seniora Medveščaka, koji su u Villachu izgubili od domaćeg VSV-a s velikih 11:2.

U susretu protiv juniora Vienne, Medveščak je prvi poveo i to zahvaljujući zgoditku Jana Novotnyja u 12. minuti, nakon asistencije Oreščanina. Potom je u drugih 20 minuta Vienna izjednačila; početkom trećine je Nicholas Hollendonner na najbolji mogući način iskoristio upošljavanje Nadora i Ilica, no Medveščak je ipak prevagnuo u zadnjem periodu.

Premda su i u drugoj trećini Zagrepčani bili za nijansu bolji od domaćina, tek u posljednjih 17 minuta je Medveščak uspio stići do zaslužene pobjede. Za 2:1 zabio je Josip Jazbec na dodavanje izvrsnog Novotnyja, a pobjedu je trećim golom Medvjeda potvrdio Matija Miličić, poslije asistencija Ive Kaleba i Frana Srketića, dvije minute prije kraja.

Sljedeću utakmicu EBYSL-a Mladi Medvjedi igraju u srijedu 19. prosinca na gostovanju kod ponajbolje ekipe lige, Mladih Jesenica u Sloveniji.

EBYSL, 36. kolo, 1. prosinca 2012.:
HC Orli Znojmo - KHL Medveščak Zagreb U-20 4:2 (3:0, 1:2, 0:0)
(Tichy 12' (PPG 2), Špaček 15', Kacetl 15', Pelikan 28' (PPG)/ Janković 23', Kaleb 37')

EBYSL, 37. kolo, 2. prosinca 2012.:
UPC Vienna Capitals Sliver - KHL Medveščak 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
(Hollendonner 26'/ Novotny 12', Jazbec 43', Miličić 58')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2012. u 19:12
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2012. u 19:11
    tak ste i tablicu neku mogli stavit....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2012. u 15:24
    Bravo mkadići-nema šta
    Obrisan korisnik