Ostali sportovi

Tan Ruiwu tijesno poražen od 12. igrača svijeta

Josip Piršljin • četvrtak, 06.12.2012.
Tan Ruiwu tijesno poražen od 12. igrača svijeta

Reprezentativac Hrvatske u stolnom tenisu, Tan Ruiwu, zaustavljen je u 2. kolu završnog turnira ITTF World Tour Grand Finals. Bolji od njega bio je 12. igrač svijeta Koreanac Joo Saehyuk.

Iako je pružio vrlo dobar otpor, Tan Ruiwu nije uspio proći u osminu finala pojedinačne konkurencije stolnoteniskog turnira ITTF World Tour Grand Finals koji se ove godine održava u kineskom gradu Hangzhou.

Na završni turnir 2012. godine hrvatski reprezentativac uspio se plasirati kao 48. igrač svijeta i pružio je dobru partiju protiv suparnika koji je na toj listi pozicioniran na 12. mjestu. Joo Saehyuk iz Južne Koreje je pobijedio rezultatom 4:3 u setovima.

Ruiwu je u prvom kolu bio vrlo uvjerljiv pobijedivši Japanca Chana Kazuhira s 4:0 (12:10, 11:8, 11:8, 11:4) i izborio je drugo kolo nakon čega je ipak ispao iz konkurencije. Protiv Joo Saehyuka je poveo 14:12, no potom je izgubio sljedeća tri seta.

Hrvatski stolnotenisač ipak se uspio vratiti i osvojio je dva seta za poravnanje na 3:3. Napeto je bilo i u samoj završnici u kojoj je ipak bio spretniji korejski igrač rezultatom 11:8, te se plasirao u osminu finala. Naslov u pojedinačnoj konkurenciji iz Londona prošle godine brani Kinez Ma Long.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!