Rukomet

Španjolski reprezentativac vidi Francusku i Hrvatsku "sigurno u polufinalu SP-a"

Mišo Gulić • ponedjeljak, 10.12.2012.
Španjolski reprezentativac vidi Francusku i Hrvatsku "sigurno u polufinalu SP-a"
Foto: Bruno Karadža

Ususret nadolazećem Svjetskom rukometnom prvenstvu, član Atletico Madrida, Joan Canellas, otkrio je koga vidi u samoj završnici kada se budu dijelile i medalje...

Mjesec dana ostalo je Svjetskog rukometnog prvenstva koje će se ovog puta održati u Španjolskoj, a kojeg je u razgovoru za Handballspain2013.com najavio Joan Canellas.

Desni vanjski Atletico Madrida kao jednog od najtežih suparnika vidi upravo hrvatsku izabranu vrstu koja je sa Španjolskom smještena u grupu D: "Riječ je o vrlo teškoj grupi u kojoj se nalazi nekoliko odličnih momčadi. Prije svih tu mislim na Hrvatsku i Mađarsku koje su uvijek kandidati za polufinale, a samim time i medalju. Bit će jako teško, ali mi igramo na domaćem terenu i moramo od prve minute biti koncentrirani. Vrijeme je da napravimo nešto veliko, a vjerujem da je baš sada pravo vrijeme za to."

Španjolac nije krio koji je njihov cilj: "Mi smo pred sebe postavili najveći cilj, a to je igranje u finalu. Najmanje što moramo napraviti je polufinale, ali nećemo se zadovoljiti trećim ili četvrtim mjestom, jer naš cilj je finale i prvo mjesto."

"Moramo iskoristiti ovo prvenstvo da dodatno populariziramo rukomet koji je skoro iščeznuo iz medija nakon što je ligu napustilo nekoliko velikih imena. Nažalost, rukomet polako nestaje i to moramo spriječiti", istaknuo je zabrinuti Canellas.

Govoreći o najužem krugu favorita, španjolski rukometaš nije dvojio: "Postoje dvije ili tri momčadi koje će sasvim sigurno uz nas biti u polufinalu. Riječ je o Francuskoj, Hrvatskoj i vjerojatno Danskoj, ali presudno kod njih bit će stanje Mikkela Hansena koji sada ima dosta problema s koljenom."

"Također, iznenaditi mogu Mađarska te Srbija, ali generalno gledajući prvi favoriti su Francuzi, Hrvati i vjerojatno Danci. Što se nas tiče, mi ćemo morati igrati najbolje što možemo te iskoristiti prednost domaćeg terena", zaključio je Canellas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2012. u 11:07
    objektivno govori čovjek....čak i uz činjenicu da imamo golužu na klupi...i dalje smo favoriti za neku od medalja!
    Obrisan korisnik