Rukomet

Francuski popis bez braće Gille, na pripreme dva nova lica

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.12.2012.
Francuski popis bez braće Gille, na pripreme dva nova lica
Foto: Davor Sajko

Francuski izbornik Claude Onesta objavio je širi popis igrača s kojima će na samom kraju prosinca krenuti u pripremni ciklus pred Svjetsko prvenstvu u Španjolskoj. Kostur ove trofejne vrste činit će i dalje isti igrači, no na popisu se nalaze i neki novi igrači...

Na popisu izbornika zlatnih iz Londona nalazi se 21 igrač, a kako je nekolicina reprezentativaca tijekom jeseni pauzirala ili još uvijek prolazi rehabilitaciju promjene su bile očekivane. Početkom sezone od reprezentativnog se dresa oprostio Guillaume Gille, no na u utorak objavljenom popisu nema niti njegova brata Bertranda koji trenutno pauzira zbog ozljede i iz tog razloga neće biti dovoljno spreman za SP.

34-godišnji Bertrand u dogovoru s izbornikom Onestom preskače ove reprezentativne akcije, pa time i SP, ne želeći žuriti s oporavkom s obzirom da je veliki dio jeseni proveo ozlijeđen. Kako je iduće veliko natjecanje za više od godinu dana i sam pivot Francuske otvorio je mogućnost oproštaja od reprezentacije. "Ovo je prvi put da se pitam je li došlo vrijeme za oproštaj. Svi ti fizički problemi u posljednje vrijeme dosta su me iscrpili." Podsjetimo, na proljeće je operirao rame i bilo je upitno hoće li uopće ići na Olimpijske igre.

Od igrača iz nadolazeće generacije nedostajat će teže ozlijeđen dvojac, Montpellierov Mathieu Grébille i Kentin Mahé, član Gummersbacha čiji se povratak na terene ne očekuje tako skoro. Dobra vijest za Onestu i ostatak stručnog stožera je oporavak kapetana Jérômea Fernandeza koji je prije dva mjeseca pretrpio lom palca, ali i Williama Accambraya koji je zbog slomljenog nosa ranije završio posljednju reprezentativnu akciju.

Pivot Igor Anić zadržao je svoju pozivnicu, koju je zbog istaknutih predstava u Cessonu zaradio pred kvalifikacijske dvoboje s Litvom i Turskom, pozvan je ponovno i Kévynn Nyokas koji je prošlo okupljanje propustio zbog ozljede, dok su dva nova igrača Timothey N'Guessan i Valentin Porte. 20-godišnji lijevi vanjski N'Guessan Bičanićev je suigrač u Chambéryju , dok dvije godine stariji Porte igra u Toulouseu na poziciji desnog krila.

Pripreme francuske reprezentacije započet će 27. prosinca i taj će mini dio od tri radna dana propustiti članovi Kiela Thierry Omeyer i Daniele Narcisse, ali i kapetan Montpelliera Michaël Guigou. Povratak radu planiran je za 2. siječnja, a u rasporedu se prije puta u Granollers nalaze i dva priprema susreta. 7. i 9. siječnja Francuska će snage odmjeriti s Argentinom. Dan kasnije najspremniji kandidati otputovat će prema Španjolskoj.

Francuska se nalazi u Skupini A zajedno s Njemačkom, Argentinom, Tunisom, Crnom Gorom i Brazilom.

Širi popis Francuske:
Dumoulin (Chambéry), Karaboué (Toulouse), Omeyer (Kiel), Abalo (PSG), Accambray (Montpellier), Anić (Cesson-Rennes), Barachet (Atletico Madrid), Bingo (Tremblay), Bosquet (Dunkerque), Detrez (Chambéry), Dinart (PSG), Fernandez (Toulouse), Guigou (Montpellier), Honrubia (PSG), Joli (Dunkerque), Karabatić (Montpellier), N'Guessan (Chambéry), Narcisse (Kiel), Nyokas (Chambéry), Porte (Toulouse), Sorhaindo (Barcelona)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2012. u 11:08
    jbt....ovi francuzi uvijek dobiju super lake skupine...pa tu nema ozbiljnog suparnika...osim donekle njemaca! a i ti njemci su totalno loši, najlošiju repku u zadnjih 20 godina imaju.
    Obrisan korisnik
  • irilov12.12.2012. u 23:41
    je, dario, a dotad će uzet još oar zlata...ja bi da i mi tako puknemo...
    irilov
  • markoli12.12.2012. u 21:55
    zašto nije pozvan Mahe?
    markoli
  • Obrisan korisnik12.12.2012. u 17:14
    Francuzi ako nastave sa ovim starcima,za godinu-dvije ima da puknu kaš Šveđani prije 10-ak godina sa svojim potrošenim veteranima Wislanderom,Olssonom,Lindgrenom,Anderssonom!!
    Obrisan korisnik