Rukomet

Červar: "Svaki trener ima svoju viziju i to treba poštovati, ali Goluža stoji iza svog izbora"

Borna Rupnik • četvrtak, 13.12.2012.
Červar: "Svaki trener ima svoju viziju i to treba poštovati, ali Goluža stoji iza svog izbora"
Foto: Kristijan Komarica

O nepozivanju Ivana Balića u hrvatsku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj progovorio je i bivši izbornik Lino Červar, koji nije želio zauzeti isključivo jednu stranu...

Hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža objavio je u širi popis kandidata za odlazak na nadolazeću svjetsku smotru, a na njemu nije bilo Ivana Balića. Taj je potez izazvao dosta bure i komentara, a svoje je mišljenje ponudio i Golužin prethodnik na klupi, Lino Červar.

"Bio sam trener i Goluži i Baliću, ne bi bilo u redu da se stavljam na stranu jednog ili drugog. Obojica su bili važni igrači jedne sjajne generacije", poručio je Červar, danas trener makedonskog Metalurga.

Izbornik ima pravo odlučivanja, ali i Balić se mora dostojanstveno oprostiti od reprezentacije, ukoliko za nju više neće igrati, kaže: "Goluža ima pravo zvati igrače za koje misli da mu trebaju za određeno natjecanje. Svaki trener ima svoju viziju i to treba poštovati. Mene su kritizirali kada sam pomladio reprezentaciju za EP u Austriji, a osvojili smo srebrnu medalju s uvjerljivo najmlađim sastavom".

"Goluža stoji iza svog izbora i odgovoran je za svoje postupke. Činjenica je da Ivano Balić, kao i svi oni prije njega koji su osvajali medalje za Hrvatsku, imaju pravo na dostojan oproštaj", rekao je Lino Červar za Večernji.

Bivši izbornik uvjeren je kako će Hrvatska u Španjolskoj ostvariti veliki uspjeh, odnosno vratiti se bogatija za još jedno odličje: "Siguran sam da ćemo biti na postolju. Jubilej desete godišnjice osvajanja naslova svjetskog prvaka obilježit ćemo medaljom, i to zlatnom".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 16:31
    bojim se da će biti debakl u španjolskoj i da nam rukomet pada na niske grane. toga se bojim iskreno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 10:09
    Lino poistinile ti se i pozlatile ove riječi na kraju teksta!!
    Obrisan korisnik