Rukomet

Rivera objavio listu od 17 kandidata za nastup na Svjetskom prvenstvu

Branimir Korać • utorak, 18.12.2012.
Rivera objavio listu od 17 kandidata za nastup na Svjetskom prvenstvu
Foto: Bruno Karadža

Španjolski izbornik Valero Rivera objavio je popis od 17 kandidata za nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj početkom sljedeće godine. Na popisu su trojica vratara, međutim jedan će otpasti i neće nastupiti na Prvenstvu...

Za Valera Riveru nije bilo previše dvojbe. Izbornik španjolske rukometne reprezentacije objavio je popis igrača na koje računa tijekom Svjetskog prvenstva kojem je Španjolska ujedno domaćin. Tijekom priprema će među kandidatima biti i vratar Granollersa Gonzalo Perez de Vargas koji, ako ne bude nepredviđenih situacija, neće nastupiti na Prvenstvu.

Rivera se odlučio za one igrače koji su sudjelovali u prošlim akcijama uz dodatak PSG-ovog Antonija Garcije koji na prošloj reprezentativnoj akciji nije bio zbog ozljede, no sada je spreman.

"Antonio je propustio prošlu akciju zbog ozljede, a Gonzalo će biti s nama sve do početka SP-a. Na popisu su igrači koji su mi u utakmicama s Portugalom i Švicarskom pokazali da su homogena i dobra skupina sposobna za dobre igre", objasnio je Rivera.

Španjolci se okupljaju u Barceloni 26. prosinca kada će obaviti liječničke preglede. Od 2. siječnja će boraviti u Madridu. "Za nas je velika čast što smo domaćini ovog natjecanja i želja nam je dohvatiti finale. To je ujedno i velika odgovornost, za takvo što će nam biti potrebna žestoka podrška naših navijača", dodao je izbornik.

Na popisu nema Javiera Hombradosa koji je zaradio tešku ozljedu ligamenata koljena još početkom sezone i nalazi se na dužem oporavku.

Na popisu se nalaze:

Vratari: Arpad Šterbik (FC Barcelona Intersport), José Manuel Sierra (Paris Saint Germain), Gonzalo Pérez de Vargas (Fraikin BM Granollers).

Srednji vanjski: Daniel Sarmiento, Raúl Entrerríos (oba FC Barcelona Intersport), Joan Canellas (BM Atlético de Madrid).

Desni vanjski: Jorge Maqueda (HBC Nantes), Ángel Montero (FC Barcelona Intersport).

Lijevi vanjski: Alberto Entrerríos (HBC Nantes), Antonio García (Paris Saint Germain), Viran Morros (FC Barcelona Intersport).

Desno krilo: Albert Rocas, Víctor Tomás (oba FC Barcelona Intersport).

Lijevo krilo: Cristian Ugalde (MKB Veszprem), Valero Rivera Folch (HBC Nantes).

Pivot: Gedeón Guardiola (Rhein-Neckar Löwen), Julen Aguinagalde (BM Atlético de Madrid)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov19.12.2012. u 17:23
    nije montero već montOro. i ja sam očekivao aguirrezabalagu...malo mi je preriskantno oslanjat se na veterana entrerriosa ma kakav majstor bio...
    irilov
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 22:07
    Ma bolji smo mi od njih,možda nam je i bolje u grupi izgubiti namjerno od njih,nego se umarati,pred nokaut mečeve!Ali ako bismo mi bili drugi,a Francuzi prvi u svojoj grupi,onda bismo naravno ako prođemo osminu finala išli na francuze u četvrtfinalu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 21:45
    je, možda ali parrondo igra i desnog beka koji im je i jedna od najslabijih pozicija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 21:23
    mislim da su rocas i tomas, bolja krila nego parondo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 19:14
    ne znam u kakvoj je trenutačnoj formi,a li je iznenađenje da nema ni aguirrezabalage ni parronda
    Obrisan korisnik