Rukomet

Njemački izbornik Martin Heuberger objavio popis za SP u Španjolskoj

Igor Šestak • četvrtak, 20.12.2012.
Njemački izbornik Martin Heuberger objavio popis za SP u Španjolskoj
Foto: EPA

Izbornik njemačke rukometne reprezentacije, Martin Heuberger objavio je u srijedu popis od 17 igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, koje se igra od 11. do 27. siječnja. Najveće iznenađenje je što na popisu nema HSV-ovog igrača Michaela Krausa, a izbornik se također morao pomiriti s brojnim izostancima važnih igrača zbog ozljeda.

Martin Heuberger nije imao lak posao pri odabiru igrača za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj koje počinje za 22 dana. Ozlijeđeni su mu mnogi važni igrači koji bi sigurno našli svoje mjesto na popisu, a za njemačku javnost najveće je iznenađenje bilo nepozivanje srednjeg vanjskog HSV-a, 29-godišnjeg Michaela Krausa. I on je ove sezone imao problema s ozljedama, ali je u Bundesligi prikupio 13 nastupa i postigao 41 pogodak (3,2 po utakmici).

"Svjestan sam kvaliteta koje Mimi posjeduje, ali odlučio sam ulogu organizatora naše igre povjeriti Michaelu Haaßu i Martinu Strobelu", obrazložio je svoju odluku Heuberger, a Kraus ju je prokomentirao sljedećim riječima: "Razočaran sam, ali ne i ljut. Želim igračima sve najbolji i što bolji rezultat."

Za ovo Svjetsko prvenstvo zbog ozljeda su ranije otpali Uwe Gensheimer i Lars Kaufmann, a nastup je zbog kardiovaskularnih problema morao otkazati i Holger Glandorf: "Već sam ranije kontaktirao s izbornikom i rekao mu svoje razloge. Nadam se da će javnost razumjeti da zbog bolesti ne mogu nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Srčane probleme moram shvatiti vrlo ozbiljno, a liječnici su mi savjetovali da siječanj iskoristim za odmor."

Silom prilika Heubergerova momčad u Španjolskoj će biti vrlo mlada, a čak će šest igrača upisati svoj debi na velikim natjecanjima. Riječ je o Tobiasu Reichmannu, Kevinu Schmidtu, Steffenu Fäthu, Stefanu Kneeru, Martinu Ziemeru i Steffenu Weinholdu.

"Na klupi sam od 2011. i sistematično sam pokušavao provesti proces pomlađivanja reprezentacije. Izostanci Glandorfa i Kauffmana sada su taj proces ubrzali, ali ja vjerujem u mogućnosti ove mlade momčadi. Naš minimalni cilj je plasman u knock-out fazu", poručio je Heuberger.

Pripreme Nijemaca počinju 27. prosinca, a prvu utakmicu Svjetskog prvenstva odigrat će 12. siječnja protiv Brazila. U skupini ih još čekaju Argentina, Crna Gora, Tunis i Francuska.

Njemačka reprezentacija za SP u Španjolskoj:
Vratari: Martin Ziemer (TSV Hannover-Burgdorf), Silvio Heinevetter (Füchse Berlin), Carsten Lichtlein (TBV Lemgo)
Vanjski igrači: Michael Haaß (Frisch Auf Göppingen), Martin Strobel (TBV Lemgo), Sven-Sören Christophersen (Füchse Berlin), Stefan Kneer (SC Magdeburg), Steffen Fäth (HSG Wetzlar), Steffen Weinhold (SG Flensburg-Handewitt), Adrian Pfahl (VfL Gummersbach)
Krila: Dominik Klein (THW Kiel), Kevin Schmidt (HSG Wetzlar), Patrick Groetzki (Rhein-Neckar Löwen), Tobias Reichmann (HSG Wetzlar)
Pivoti: Oliver Roggisch (Rhein-Neckar Löwen), Patrick Wiencek (THW Kiel), Christoph Theuerkauf (HBW Balingen-Weilstetten)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Manolito20.12.2012. u 19:58
    Kneer juce napunio 27, ne bi reko da je mlad.Ovo sa Dissnigerom je smesno, bolji je od obojice levih bekova.Theuerkauf je iz tog razloga otiso u Balingen, da nauci igrati odbranu, sad cemo videti dokle je stigo ;)
    Manolito
  • Obrisan korisnik20.12.2012. u 13:54
    Bitter se tek sad vratio nakon 9mjeseci nakon ozljede, Kaufmann i Glandorf otkazali zbog nekih sitnih ozljedica i pritiska kluba, Kraus je u očajnoj formi u HSV i ne igra dobro, ovo ostalo što se pojavilo, skoro pa prosjek, srednji vanjski su im katastrofa, pogotovo haas koji igra toplo hladno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.12.2012. u 13:05
    Uspoređujući njemačku Bundesligu sa kadrom koji Njemačka posjeduje za velika rukometna natjecanja, to je apsolutna nistica. Najjaca liga svijeta ne moze skupiti dostojnu momcad koja ce ako nista proci prvi krug, a kada pogledam ova imena nije mi ni ta varijanta od neke sigurnosti po Nijemce
    Obrisan korisnik
  • nido20.12.2012. u 13:02
    Varas se, nije ovo losa ekipa. Ne kazem da ce daleko dogurati ali nece se ni obrukati.
    nido
  • Obrisan korisnik20.12.2012. u 11:12
    ovo je nikad slabija njemačka! ostali su zbog ozljeda bez trojice najboljih igrača: gensheimera, glandorfa i krausa! zašto na golu nije bitter? ako prođu u drugi krug mogu biti sretni....ma presretni! francuzi će ih u grupi oderati brutalno!
    Obrisan korisnik