Zimski sportovi

Gojanović: "Pokušao sam zadržati Zanoškog, ali jednostavno nije išlo. Vrata su mu uvijek otvorena"

Borna Rupnik • četvrtak, 20.12.2012.
Gojanović: "Pokušao sam zadržati Zanoškog, ali jednostavno nije išlo. Vrata su mu uvijek otvorena"
Foto: Davor Sajko

Damir Gojanović, predsjednik zagrebačkog Medveščaka, još se jednom dotaknuo odlaska Tomislava Zanoškog iz kluba, kao i razvoja hrvatskih igrača te izglednog odlaska u KHL...

"Iz priče o Zanoškom naučili smo da moramo biti vrlo oprezni", poručio je prvi čovjek hrvatskog predstavnika u EBEL-u, Damir Gojanović, nakon pobjede Medvjeda nad Innsbruckom u 31. kolu regionalnog natjecanja.

"Medveščaku treba pomoć saveza i ostalih klubova, ne mogu se klonirati i raditi posao koji bi trebao raditi savez jer se svakodnevno borim za opstanak Medveščaka. Nažalost savez nema nikakav plan za razvoj hrvatskog hokeja. Ulaskom u KHL, s ruskim sponzorima, bilo bi novca, ali Medveščak je zbog stanja u gospodarstvu u luđačkoj situaciji da ne zna ni što će biti sljedeće godine. S KHL-om kontaktiramo gotovo svakodnevno, a više ćemo znati tijekom ožujka".

Zanoški je otišao u KAC, a navijači su svoje neslaganje s odlaskom izrazili desetominutnom šutnjom: "Mi smo od tog dečka napravili zvijezdu, a sada nam se sve loše vratilo. Razgovarao sam s njime, pokušao ga zadržati, ali jednostavno nije išlo".

"Vrata Medveščaka njemu su uvijek otvorena, a ponosni smo što je otišao u KAC, najorganiziraniji austrijski klub", dodao je Gojanović za Večernji.

Odlazak napadača potaknuo je i rasprave o razvoju hrvatskog hokeja, odnosno (ne)uspjesima reprezentacije.

"Navijači moraju shvatiti da si ne možemo dopustiti luksuz forsiranja hrvatskih igrača. Tada će patiti rezultat, a ako se to dogodi, imat ćemo manje publike i počet će nas napuštati sponzori. Trener Raymond zato ima moju bezrezervnu potporu jer donosi rezultat", rekao je Damir Gojanović.

"Za razvijanje hrvatskih igrača treba nam desetogodišnji plan i dosta novca, ali ga nažalost nemamo. Možemo ih forsirati, ali samo ćemo od njih napraviti budale jer nisu spremni za tu razinu. Osim toga, ne slažem se da nemamo hrvatskih igrača, imamo Kostovića, Martinovića, Korena - kojemu su otac i djed Hrvati, zatim Božića, a i Sertić je Hrvat, samo što ne govori hrvatski", dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.12.2012. u 08:46
    Reprezentacija je profitirala time što su za nju igrali relativno kvalitetni igrači koji nikad ne bi obukli Hr dres da nije bilo Medveščaka - to je neposredna korist. Ali ono što je još važnije, ovakav Medveščak je vratio hokej u Hrvatskoj pod svjetla reflektora i otvara se prilika da se puno djece... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.12.2012. u 07:52
    a zasto se sve mora gledati kroz prizmu reprezentacije?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.12.2012. u 02:34
    Najviše volim ljude koji dođu i provociraju jer u Medveščaku kao nema Hrvata i jer se u svlačionici priča Engleski. Projekt Medveščak nije projekt hrvatska hokejaška repka. Još je tužnije da za ono što bi po njihovom Medveščak trebao raditi (opravdano) oštre noževe na RK Zagreb i Gopca, jer je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Lomax21.12.2012. u 00:46
    život je takav, lani je otišao hecimovic, sada on...i to je dio surovog profesionalizma.
    Lomax
  • Obrisan korisnik20.12.2012. u 23:21
    to nije njihov problem, a jel im to bio cilj ili nije to je nebitno.. kao što je gojanović rekao mogu oni forsirati naše igrače, ali to bi ispalo vrlo loše i po njih i po medveščak. to bi im se isplatilo za desetak godina, ali njih onda više ne bi bilo u ebelu. medveščak u ebelu je privatan projekt... [više na forumu]
    Obrisan korisnik