Zimski sportovi

Koren: "Bouchard je jako pozitivan igrač, ja se pokušavam snaći najbolje što mogu"

Josip Tolić • petak, 28.12.2012.
Koren: "Bouchard je jako pozitivan igrač, ja se pokušavam snaći najbolje što mogu"
Foto: Davor Sajko

Slovenac u dresu Medveščaka Gal Koren smatra kako mu je ove sezone konačno krenulo i uživa s momčadi. Posebno je pohvalio pojačanje Francoisa Boucharda, a ogled na ljubljanskom stadionu Bežigrad s Olimpijom za njega će biti poseban.

Gal Koren uživa u Medveščaku. Hrvatski predstavnik u EBEL-u pobjedom nad Vienna Capitalsima vratio je čelnu poziciju na ljestvici, a slovenski napadač prikupio je 24 nastupa u kojima je zabio triput i asistirao još dva puta.

"Napokon me je krenulo. Vjerovao sam da će mi se otvoriti prilika ako ću se truditi. Nadam se da će pasti još koji gol do kraja sezone, mora... Ali, prvenstveno igram za momčad, a ne za statistiku", izjavio je za službenu klupsku stranicu 20-godišnjak koji je u Zagreb stigao početkom prošle sezone.

Pohvalio je novopridošlog igrača Francoisa Boucharda s kojim je u posljednjim trima utakmicama igrao u istoj liniji.

"Bouchard je jako pozitivan igrač. Od prvog dana se uklopio u momčad i sa svima se slaže. Što se tiče igranja s Brineom i Bouchardom, čast mi je što mogu biti s njima u liniji. Ovo mi je prilika da puno toga naučim od tih starijih igrača koji su stjecali iskustvo u velikim ligama. Dobio sam i veću minutažu te se pokušavam snaći najbolje što mogu."

Medvjede nakon Nove godine očekuju tri velika događaja, IceFest na Bežigradu, Ice Fever u zagrebačkoj Areni i Winter Classic na Šalati. Za Korena će ljubljanski susret protiv Olimpije biti posebno emotivan.

"Škola mi je bila odmah preko puta stadiona Bežigrad tako da sam ga gledao svaki dan, ali sam samo jednom bio na njemu. Siguran sam da će atmosfera biti drugačija nego što je kod nas na Šalati jer su i njihovi navijači drugačiji od naših."

"Ovo je svakako posebna sezona. Ne možeš svugdje doživjeti toliko spektakla u jednoj sezoni. Prvo je bila pulska pa zagrebačka Arena, sad će uskoro i Bežigrad, pa ponovo naša Arena i na kraju Šalata", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!