Rukomet

Mađarska u nastavku pregazila Srbiju i najavila dobru formu za nastavak priprema

Damir Žbulj • nedjelja, 30.12.2012.
Mađarska u nastavku pregazila Srbiju i najavila dobru formu za nastavak priprema
Foto: Kristijan Komarica

Jedan suparnik Hrvatske iz skupine D Svjetskog prvenstva i jedan od mogućih suparnika u osmini finala odigrali su međusobno utakmicu u sklopu priprema za nadolazeće veliko natjecanje. U Veszpremu je Mađarska sa šest pogodaka prednosti nadigrala Srbiju i tako najavila kako će u Španjolskoj sigurno biti neugodan suparnik. Veliki preokretom u nastavku susreta minimalno vodstvo Srbije na poluvremenu preokrenuli su u konačnih 37:31...

Rukometaši Mađarske i Srbije također se pripremaju za Svjetsko prvenstvo koje uskoro počinje u Španjolskoj, a nakon što su i jedni i drugi slavili protiv Rumunja, u međusobnom okršaju bolji su bili hrvatski sjeverni susjedi.

Iako bez usluga kapetana Momira Ilića i vratara Darka Stanića izabranici Veselina Vukovića vodili su tijekom prvog poluvremena, a na odmor su otišli s minimalnim vodstvom 18:17.

Dobro je srpska reprezentacija igrala i početkom nastavka, ali nakon 22:19 Mađarska je krenula u ofenzivu te do kraja utakmice uz veliki doprinos Kornela Nagya i vratara Pick Szegeda Miklera stigla do uvjerljivih šest pogodaka viška, za konačnih 37:31.

Izbornik pobjednika Lajos Mocsai može biti zadovoljan učinkom Harsanyija, koji je zabio osam pogodaka, od čega pet s linije sedam metara. Već spomenuti Kornel Nagy postigao je sedam golova, Lekai je pet puta loptu poslao u srpsku mrežu, dok je László Nagy to isto napravio četiri puta.

Kod Srbije najefikasniji je bio Vujin sa sedam golova, Prodanović je postigao šest, dok su Nikčević, Toskić i Radivojević zabili po tri pogotka. <šp>Srbija je na SP u skupini C zajedno s Poljskom, Slovenijom, Južnom Korejom, Bjelorusijom i Saudijskom Arabijom, a natjecanje otvaraju protiv Korejaca, 12. siječnja.

Mađari će Svjetsko prvenstvo otvoriti protiv Egipta, dok je dvoboj s Hrvatskom, koji će biti repriza borbe za olimpijsku londonsku broncu, na rasporedu 15. siječnja, u trećem kolu.

Pripremna utakmica za SP 2013.:
Mađarska - Srbija 37:31 (17:18)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!