Rukomet

Alžirci na pripremama startali porazima

Ivana Strahija • ponedjeljak, 31.12.2012.
Alžirci na pripremama startali porazima
Foto: Dario Dodić

Još jedni protivnici Hrvatske u skupini D predstojećeg Svjetskog prvenstva odrađuju svoje pripreme. Alžirci su u prve dvije utakmice upisali dva poraza...

I dok Hrvati tek moraju odigrati svoju prvu pripremnu utakmicu, 6. siječnja protiv Norvežana, Alžirci su već odradili dvije i u obje izgubili. Protiv Slovaka je bilo 24:31, a protiv Slovenaca 19:29.

Utakmice su stigle nakon punih deset dana napornih treninga kojima je Salah Bouchekriou podvrgnuo svoje izabranike, i noge su im zasigurno bile teške.

Novi vođa momčadi trebao bi biti Kader Rahim, 22-godišnji srednji vanjski koji igra za Nancy, nakon što se u rukometnu mirovinu povukao Labane Tahar. Rahim je u dvije utakmice postigao šest golova, javlja portal DZhand.

Postoji zabrinutost oko stanja Sacija Boultifa, desnog vanjskog Alžira i Cessona, koji dva mjeseca nakon operacije oka još uvijek nosi posebne naočale. Bolutif je inače ponajbolji strijelac alžirske momčadi, sa 195 pogodaka u 85 reprezentativnih nastupa.

Alžirci se nadaju prolasku u osminu finala, a za to planiraju pobijediti Australiju i Egipat. Do početka Prvenstva imaju dogovorena još dva susreta, protiv Norveške i Saudijske Arabije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!